FSD3208 Gustaf Alfred af Hällströmin kirjasto ja kirjaostot 1845-1861

The dataset is (A) openly available for all users without registration (CC BY 4.0).

Download the data

Study description in other languages

Related files

Authors

  • Hakapää, Jyrki

Keywords

historia, historiantutkimus, kirjahistoria, kirjallinen kulttuuri, kirjastohistoria, kirjastot, kokoelmaluettelot, kulttuurihistoria, menneisyys, säätyläiset

Abstract

Aineisto käsittää historiallisesta käsikirjoitusaineistosta koostetun kirjaostosten luettelon ja 44 valokuvaa alkuperäisistä käsikirjoituksista. Alkuperäinen käsikirjoituskokoelma on Kansalliskirjaston Gadolin-Hällström -sukujen arkistossa. Tutkimusaineisto on kerätty arkistoon kuuluvasta, vihtiläisen tilanomistajan ja valtiopäivämies Gustaf Alfred af Hällströmin (1827-1899) käsin kirjoitetusta luettelosta, joka käsittää af Hällströmin kirjaostokset vuosilta 1845-1861. Aineiston avulla on pyritty selvittämään 1800-luvun lukijan mieltymyksiä ja motivaatioita hankkia kirjoja.

Aineistossa on eritelty kukin hankittu ja omistettu teos, muista lähteistä tehdyt havainnot luettelon painotuoteluettelosta sekä muita alkuperäislähteeseen liittyviä huomioita. Tiedoista on yksilöity esimerkiksi kirjaostoksen ajankohta, ostettu nidemäärä ja hinta, painotuotteen bibliografiset tiedot, painotuotteiden lahjoittaminen muualle tai häviäminen kokoelmasta sekä tieto, mikäli teos on hankittu helsinkiläisestä huutokaupasta.

Study description in machine readable DDI 2.0 format

Creative Commons License
Metadata record is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.