FSD3723 Korona-aiheinen uutisointi Helsingin Sanomissa, Asahi Shimbunissa ja Dagens Nyheterissä 2020

The dataset is (C) available for research only (including Master's, doctoral and Polytechnic/University of Applied Sciences Master's theses). The dataset may not be used for teaching, study (e.g. seminar papers, essays) or other theses (Bachelor's theses or equivalent).

Download the data

Study description in other languages

Related files

Authors

  • Kangas, Kaisa (Helsingin yliopisto)

Keywords

COVID-19, asiantuntijuus, mielipiteet, pandemiat, poikkeusolot, sanomalehdet, tieteellinen tieto, uutisointi

Abstract

Aineisto koostuu Helsingin Sanomien artikkeleista, jotka käsittelivät koronavirukseen liittyvää lääke- ja luonnontieteellistä tietoa tai asiantuntijalausuntoja pandemian ensimmäisten kuukausien aikana. Aineisto sisältää lisäksi pelkät listaukset ruotsalaisen Dagens Nyheterin ja japanilaisen Asahi Shimbunin samaa teemaa käsittelevien artikkelien julkaisutiedoista. Aineisto on kerätty alunperin Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamaan tutkimushankkeeseen "Korona-aiheisen tiedeuutisoinnin politisoituminen ja mustan laatikon ongelma".

Helsingin Sanomien artikkeleista on saatavilla myös tutkijan laatima luettelo lehtiuutisten tekijä- ja julkaisutiedoista. Luettelon tekijä- ja julkaisutiedot on mahdollista yhdistää HS:n uutiseen html-tiedoston nimessä olevan päivämäärän avulla. Html-tiedostojen nimien alkuun on lisätty Tietoarkiston aineistonumero.

Study description in machine readable DDI-C 2.5 format

Creative Commons License
Metadata record is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.