FSD2909 Tampereen yliopiston kysely viidennen vuoden opiskelijoille 2011

The dataset is (B) available for research, teaching and study.

Download the data

Study description in other languages

Related files

Study title

Tampereen yliopiston kysely viidennen vuoden opiskelijoille 2011

Dataset ID Number

FSD2909

Persistent identifiers

https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2909
https://doi.org/10.60686/t-fsd2909

Data Type

Quantitative

Authors

  • Tampereen yliopisto. Yliopistopalvelut

Abstract

Tampereen yliopiston viidennen vuoden opiskelijoille teetetyssä kyselyssä käsitellään yliopisto-opintoja, opintojen sujuvuutta ja suunnittelua, näkemyksiä opiskelusta, opiskeluaikaista työssäkäyntiä ja toimeentuloa sekä tulevaisuutta ja työllistymistä opintojen jälkeen. Kysely kuuluu Tampereen opiskelijakyselyiden sarjaan.

Aluksi vastaajilta tiedusteltiin ensisijaisesta opiskelupaikkatoiveesta opintoihin hakeutuessa. Erilaisin väittämin kartoitettiin mielipiteitä opintojen etenemisestä tavoitteiden mukaisesti, yliopisto-opiskeluun liittyvien odotusten täyttymisestä sekä opintojen sujuvuudesta. Tämän jälkeen opintojen suunnitteluun liittyen kysyttiin, oliko opiskelija suunnitellut opiskeluaikaisia valintojaan muiden, kuten opetushenkilökunnan, opiskelukavereidensa tai opintoneuvojan kanssa. Niin ikään kysyttiin itse hankitun ja yliopiston tarjoaman tuen riittävyydestä. Opiskelijoilta tiedusteltiin myös opintojen etenemistä haitanneita tekijöitä sekä opintoaikojen rajauksen vaikutusta opiskelutahtiin.

Seuraavaksi kysyttiin näkemyksiä esimerkiksi koulutuksen antamista valmiuksista ja mahdollisuuksista sekä työelämäyhteyksien huomioimisesta yliopistokoulutuksessa. Opiskelijoille esitettiin myös kysymyksiä opiskeluaikaisesta työssäkäynnistä. Heitä pyydettiin vastaamaan erilaisiin väittämiin toimeentulosta, kuten kävivätkö he töissä perustoimeentulonsa taatakseen tai opintolainan ottamista välttääkseen. Myös opintojen ja työn yhteensovittamista kartoitettiin.

Seuraavaksi kyselyssä esitettiin kysymyksiä jatkosuunnitelmista ja tulevaisuuteen liittyen. Opiskelijoita pyydettiin kertomaan, olivatko he suunnitelleet jatko-opintoja maisterin tutkinnon jälkeen ja millaisiin tehtäviin he valmistumisen jälkeen tähtäsivät. Opiskelijoilta kysyttiin kuinka merkittävinä he näkivät työllistymisensä kannalta erilaiset seikat kuten pääaineen, opintomenestyksen tai työkokemuksen. Myös sitä tiedusteltiin, kuinka paljon yliopisto oli kehittänyt työelämässä vaadittavia taitoja kuten tiedonhankintataitoja, kielitaitoa tai esiintymistaitoja. Lopuksi kysyttiin vielä luottamuksesta tulevaisuuteen.

Taustamuuttujina aineistossa ovat luokiteltu ikä, sukupuoli, koulutusala, pohjakoulutus, yksikkö, ylioppilaaksi valmistumisvuosi, suoritetut opintopisteet, kandidaatin tutkinnon suoritusvuosi sekä opiskeluvaihdon ja harjoittelun kestot. Taustamuuttujat ovat pääosin samoja kaikissa Tampereen yliopiston opiskelijakyselyt -sarjan aineistoissa.

Keywords

korkeakoulututkinnot; koulutus; opiskelijaelämä; opiskelu; suunnittelu; toimeentulo; työllistyminen; työssäkäynti

Topic Classification

Series

Tampereen yliopiston opiskelijakyselyt

Distributor

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Access

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Data Collector

  • Tampereen yliopisto. Yliopistopalvelut

Time Period Covered

2011

Collection Dates

2011-04

Nation

Suomi

Geographical Coverage

Suomi

Analysis/Observation Unit Type

Henkilö

Universe

Vuonna 2006 opinto-oikeuden saaneet Tampereen yliopiston opiskelijat, jotka olivat ilmoittautuneet läsnäoleviksi kevätlukukaudeksi 2011 (excluding ainoastaan ylempään korkeakoulututkintoon opinto-oikeuden saaneet)

Time Method

Pitkittäisaineisto: trendi/toistuva poikkileikkausaineisto

Sampling Procedure

Kokonaisaineisto

Kysely lähetettiin sähköpostilla kaikille Tampereen yliopiston läsnäoleville viidennen vuoden opiskelijoille, joilla oli yliopiston peruspalvelutunnus ja -sähköposti käytössään. Kysely lähetettiin yhteensä 1076 opiskelijalle, joista 265 vastasi kyselyyn. Yhteystiedot saatiin Tampereen yliopiston opiskelijatietojärjestelmästä.

Collection Mode

Itsetäytettävä lomake: verkkolomake

Research Instrument

Strukturoitu lomake

Response Rate

25

Data File Language

Downloaded data package may contain different language versions of the same files.

The data files of this dataset are available in the following languages: Finnish.

FSD translates quantitative data into English on request, free of charge. More information on ordering data translation.

Data Version

2.0

Completeness of Data and Restrictions

Aineistosta on arkistoinnin yhteydessä aineiston luovuttajan toiveesta pudotettu koulutusuudistus-osion kysymyksiä 10 ja 11 sekä kehittämisideoita ja kommentteja -osion kysymyksiä 27 ja 28 koskevat muuttujat. Aineisto ei sisällä avomuuttujia.

Weighting

Aineisto ei sisällä painomuuttujia.

Citation Requirement

Aineistoon ja sen tekijöihin tulee viitata asianmukaisesti kaikissa julkaisuissa ja esityksissä, joissa aineistoa käytetään. Tietoarkiston antaman malliviittaustiedon voi merkitä lähdeluetteloon sellaisenaan tai sitä voi muokata julkaisun käytäntöjen mukaisesti.

Bibliographical Citation

Tampereen yliopisto: Tampereen yliopiston kysely viidennen vuoden opiskelijoille 2011 [sähköinen tietoaineisto]. Versio 2.0 (2017-09-29). Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto [jakaja]. https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2909

Deposit Requirement

Viitetiedot julkaisuista, joissa aineistoa on käytetty, toimitetaan Tietoarkiston asiakaspalveluun asiakaspalvelu.fsd@tuni.fi.

Disclaimer

Aineiston alkuperäiset tekijät ja Tietoarkisto eivät ole vastuussa aineiston jatkokäytössä tuotetuista tuloksista ja tulkinnoista.

Related Materials

Lisätietoa opiskelijakyselyistä Tampereen yliopiston internetsivuilta: https://www.uta.fi/opiskelu/kyselyt/index.html [verkkodokumentti]

FSD has not been informed of any publications related to the data.

Study description in machine readable DDI-C 2.5 format

Creative Commons License
Metadata record is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.