FSD1288 Seksuaali-identiteetit 2001

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Asiasanat

biseksuaalisuus, erotiikka, heteroseksuaalisuus, homoseksuaalisuus, lesbous, rakkaussuhde, seksuaalinen identiteetti, seksuaalinen käyttäytyminen, seksuaalisuus, seksuaalivähemmistöt, sukupuolielämä, sukupuolivietti, sukupuolivähemmistöt

Sisällön kuvaus

Aineisto on muodostettu Helsingin Sanomien Nyt-liitteen lukijoille suunnatun homoseksuaalisuuskyselyn avokysymyksistä, joissa pohditaan tai sivutaan seksuaalista identiteettiä. Kysymyksissä vastaajia on pyydetty kuvailemaan oman seksuaalisen suuntautumisensa kehitystä ja sitä, ovatko he yrittäneet muuttaa seksuaalista suuntautumistaan. Heitä on pyydetty pohtimaan omia ajatuksiaan tilanteessa, jossa oma lapsi ilmoittaisi olevansa homoseksuaali. Lisäksi heiltä on kysytty lähipiirin suhtautumisesta vastaajan seksuaaliseen suuntautumiseen ja sitä, ovatko vastaajat kohdanneet ympäristön taholta painostusta seksuaalisesta suuntautumisestaan. Lopuksi on kysytty, mistä tunnistaa homon/lesbon ja pyydetty kuvailemaan vapaasti omaa seksuaali-identiteettiä.

Vastaajia on yhteensä 1761. Kustakin vastaajasta ovat taustatietoina sukupuoli, ikä, siviilisääty ja seksuaali-identiteetti (biseksuaali/hetero/homo/lesbo/en osaa sanoa/muu, mikä).

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.