FSD2573 Tampereen yliopistosta 2007 valmistuneiden työelämään sijoittuminen

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Berg, Leena (Tampereen yliopisto. Tilastotieteen yksikkö)
  • Honkanen, Johanna (Tampereen yliopisto. Ura- ja rekrytointipalvelut)
  • Mäkinen, Jukka (Tampereen yliopisto. Ura- ja rekrytointipalvelut)
  • Ollikainen, Jyrki (Tampereen yliopisto. Tilastotieteen yksikkö)

Asiasanat

Tampere, akateeminen työvoima, korkeakouluopiskelu, tutkinnon suorittaneet, työhönsijoittuminen, työllistyminen, yliopistot

Sisällön kuvaus

Tutkimuksessa selvitettiin Tampereen yliopistosta vuonna 2007 valmistuneiden sijoittumista työelämään sekä tarkasteltiin erilaisia työnhakuun liittyviä tekijöitä. Kysymyslomake oli jaettu kolmeen aihepiiriin: 1. työtilanne ja työhistoria valmistumisen jälkeen, 2. työllistymiseen vaikuttaneet tekijät, 3. tyytyväisyys tutkintoon.

Ensimmäisessä osiossa tiedusteltiin vastaajien tämänhetkistä työmarkkina-asemaa, työssä- ja työttömänäolokuukausia valmistumisen jälkeen sekä tietoja nykyisestä työpaikasta. Toisessa osiossa kysyttiin, mitä hakukanavia vastaajat olivat käyttäneet työpaikkansa saamiseen (esimerkiksi lehti-ilmoitukset, rekrytointipalvelut, suhdeverkostot) sekä pyydettiin arvioimaan paljonko erilaiset tekijät, kuten tutkintoon liittyvät asiat, työkokemus ja kontaktit vaikuttivat työpaikan saamiseen. Lisäksi kysyttiin, minkälaiset tekijät ovat vaikeuttaneet koulutustasoa vastaaviin tehtäviin pääsemistä.

Viimeisessä osiossa kysyttiin vastaako nykyinen työtehtävä vaatimustasoltaan yliopistollista tutkintoa, miten tyytyväisiä vastaajat ovat Tampereen yliopistossa annettuun opetustarjontaan sekä mihin he ovat erityisen tyytyväisiä ja tyytymättömiä. Lisäksi vastaajia pyydettiin arvioimaan, kuinka paljon yliopisto-opiskelu on kehittänyt työelämässä hyödyllisiä tieto- ja taitoalueita, kuten omaan alaan liittyvä teoreettinen osaaminen, kielitaito, tietotekniikan hallinta, oppimiskyky ja ongelmanratkaisukyky.

Taustamuuttujina ovat koulutusala, tutkinto, tiedekunta, tutkinnon aloitusvuosi luokiteltuna, sukupuoli, lääni ja edellinen tutkinto.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.