FSD3135 Kandipalaute 2015

The dataset is (B) available for research, teaching and study.

Download the data

Study description in other languages

Related files

Study title

Kandipalaute 2015

Alternative Title

Yliopistojen valtakunnallinen opiskelijapalautekysely 2015

Dataset ID Number

FSD3135

Persistent identifiers

https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD3135
https://doi.org/10.60686/t-fsd3135

Data Type

Quantitative

Authors

  • Suomen yliopistot UNIFI ry
  • CHE Consult GmbH

Abstract

Lukuvuosittain kerättävässä Kandipalaute-kyselyssä kartoitetaan opiskelijoiden kokemuksia yliopistossa opiskelusta. Kysely on valtakunnallinen ja se on lähetetty kaikille niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon tai ovat suorittaneet kolme vuotta opinnoistaan lääketieteen ja hammaslääketieteiden aloilla. Kysymykset koskevat suoritettuja opintoja kokonaisuudessaan ja niiden avulla kartoitetaan opiskelijoiden kokemuksia opintojen sujuvuudesta, omasta hyvinvoinnista sekä opintojen yhdistämisestä muuhun elämään.

Alussa vastaajilta kysyttiin työskentelystä opintojen ohella ja opintojen rahoittamisesta. Seuraavaksi kysyttiin vapaa-ajan aktiviteeteista, kuten harrastuksista ja järjestötoiminnasta. Opiskeluaikaisia kokemuksia kartoitettiin väittämien avulla, joissa esillä olivat opetuksen laatu sekä läheisiltä opintoihin saatu tuki. Lisäksi opiskelijoilta kysyttiin tyytyväisyydestä eri elämänalueisiin sekä omasta opintomenestyksestä. Vastaajille esitettiin seuraavaksi väittämiä yliopiston tarjoamaan ohjaukseen, ryhmässä toimimiseen, kurssivaatimuksiin sekä omiin ammatillisiin tavoitteisiin liittyen. Tämän jälkeen vastaajilta pyydettiin arviota väittämiin, jotka koskivat opintojen kuormittavuutta sekä vuorovaikutusta opetushenkilökunnan kanssa.

Laajassa kysymyspatteristossa opiskeluaikaan liittyen vastaajia pyydettiin arvioimaan väittämiä, joissa olivat esillä muun muassa oma terveydentila ja hyvinvointi, sosiaalinen aktiivisuus, opintojen teoreettisuus, oppiminen, ammatillinen osaaminen sekä jaksaminen. Lisäksi kyselyyn sisältyi yliopistojen omia kysymyksiä, myös avokysymyksiä.

Taustamuuttujina ovat vastaajan yliopisto, koulutusala, ikä ja sukupuoli. Lisäksi osalla yliopistoista on tarkempia muuttujia esimerkiksi koulutusohjelmasta.

Keywords

hyvinvointi; kandidaatintutkielmat; korkeakoulututkinnot; koulutus; opetus; opinnot; opinnäytteet; opintojen kesto; opiskelijaelämä; opiskelijat; opiskeluympäristö; tutkinnot; yliopisto-opetus; yliopisto-opiskelu; yliopistot

Topic Classification

Series

Kandipalaute

Distributor

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Access

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Data Collector

  • CHE Consult GmbH

Time Period Covered

2015

Collection Dates

2015-01-01 – 2016-01-31

Nation

Suomi

Geographical Coverage

Suomi

Analysis/Observation Unit Type

Henkilö

Universe

Suomalaissa yliopistoissa opiskelevat, jotka ovat suorittaneet kandidaatintutkinnon tai alempaan korkeakoulututkintoon kuuluvat opinnot sekä kolmannen vuoden opiskelijat (vuonna 2012 aloittaneet) niillä aloilla, joissa ei suoriteta kandidaatin tutkintoa (excluding Maanpuolustuskorkeakoulu)

Time Method

Pitkittäisaineisto: trendi/toistuva poikkileikkausaineisto

Sampling Procedure

Kokonaisaineisto

Yliopistot keräsivät aineiston jatkuvasti auki olevalla kyselyllä.

Collection Mode

Itsetäytettävä lomake: verkkolomake

Research Instrument

Strukturoitu lomake

Data File Language

Downloaded data package may contain different language versions of the same files.

The data files of this dataset are available in the following languages: English and Finnish.

FSD translates quantitative data into English on request, free of charge. More information on ordering data translation.

Number of Cases and Variables

252 variables and 11745 cases.

Data Version

1.0

Completeness of Data and Restrictions

Muuttujan yo (yliopisto) arvojen selitteisiin on lisätty aineiston käsittelyn yhteydessä sulkuihin yliopistojen lyhenteet. Muut yliopistokohtaiset kysymykset tunnistaa niihin liitetystä yliopiston lyhenteestä. Kysymykset Q26SE_1 - Q26SE_18 on tehty yhteistyössä Suomen Ekonomien kanssa ja ne on suunnattu kauppatieteiden alan opiskelijoille seuraavissa yliopistoissa: Aalto-yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, sekä Hanken ja Åbo Akademi. Arkistoidut avovastaukset ovat maksimissaan 254 merkkiä pitkiä, joten sitä pidemmät vastaukset katkeavan merkin kohdalla. Koska aineistosta ei ollut saatavilla vuoden 2015 kyselylomaketta, mukana olevat lomakkeet ovat vuodelta 2014. Kysely on pysynyt vuodesta toiseen lähes samanlaisena.

Aineistosta on arkistoinnin yhteydessä poistettu tunnisteellisuuden kannalta liian yksityiskohtaiset yliopistokohtaiset pääaine- tai muut muuttujat. Lisäksi ikämuuttuja on luokiteltu ja kysymyksen q6 avovastaukset sekä kyselyn lopussa olleen vapaan kommenttikentän vastaukset on poistettu.

Weighting

Aineisto ei sisällä painomuuttujia.

Citation Requirement

Aineistoon ja sen tekijöihin tulee viitata asianmukaisesti kaikissa julkaisuissa ja esityksissä, joissa aineistoa käytetään. Tietoarkiston antaman malliviittaustiedon voi merkitä lähdeluetteloon sellaisenaan tai sitä voi muokata julkaisun käytäntöjen mukaisesti.

Bibliographical Citation

Suomen yliopistot UNIFI ry & CHE Consult GmbH: Kandipalaute 2015 [sähköinen tietoaineisto]. Versio 1.0 (2016-12-20). Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto [jakaja]. https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD3135

Deposit Requirement

Viitetiedot julkaisuista, joissa aineistoa on käytetty, toimitetaan Tietoarkiston asiakaspalveluun asiakaspalvelu.fsd@tuni.fi.

Disclaimer

Aineiston alkuperäiset tekijät ja Tietoarkisto eivät ole vastuussa aineiston jatkokäytössä tuotetuista tuloksista ja tulkinnoista.

Other Material

See downloadable files at the top of the page.

Kandipalaute-sivusto

Related Publications Tooltip

Jane Kotzmann (2018) The Human Rights-Based Approach to Higher Education: Why Human Rights Norms Should Guide Higher Education Law and Policy, Oxford University Press.

Kankare, Minna (2018). Vuorovaikutus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi yliopistoissa. Yhteenveto valtakunnallisen opiskelijapalautekysely Kandipalautteen tuloksista vuosina 2014-2016 [verkkodokumentti]. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry. www.unifi.fi/wp-content/uploads/2018/06/Kandipalauteyhteenveto2018.pdf [viitattu 7.1.2019]

Kankare, Minna (2018). Kandipalaute-tulostyökalu. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry. https://unififi.sharepoint.com/:x:/g/Ed6uG7AYCJVIqJy8ULkinr0B8qNqEx55AcdE4FdQzEUInw?e=MvpacP [viitattu 7.1.2019]

Räihä, P., Mankki, V. & Samppala, K. (2019). Kirjallisen palautteen merkitys yliopisto-opiskelijalle. Yliopistopedagogiikka, 26(2).

Svedberg, R. (2020). Kan universitet påverka studenters studiemotivation? En studie om hur universitetets stöd och studenters välmående påverkar studiemotivation. Åbo Akademi.

Study description in machine readable DDI-C 2.5 format

Creative Commons License
Metadata record is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.