FSD3392 Kirjoituksia kestävästä kehityksestä 2018

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Arkisto
  • Talonpoikaiskulttuurisäätiö

Asiasanat

ekologisuus, kestävä elämäntapa, kestävä kehitys, kestävä kulutus, kierrätys, kiertotalous, kulutustottumukset

Sisällön kuvaus

Aineiston teemana on kestävä kehitys ja se sisältää vapaamuotoisia kirjoituksia aiheesta. Aineisto koostuu valtakunnalliseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjoituskilpailuun lähetetyistä teksteistä.

Kirjoituskutsussa vastaajia pyydettiin kertomaan, millaisia ajatuksia kestävä kehitys herättää ja miten kestävä kehitys näkyy kirjoittajien ja heidän lähipiirinsä elämässä. Lisäksi kirjoituskutsussa pyydettiin kuvaamaan omia valintoja ja niiden syitä sekä sitä, millaisia muutoksia voisi tehdä kestävän kehityksen edistämiseksi ja millaiset muutokset tuntuisivat mahdottomilta.

Kirjoituskutsussa annettiin erilaisia näkökulmia, kuten kulutustottumukset, ravinto, matkustaminen ja liikkuminen sekä luonto ja teknologia, joiden avulla pystyi kirjoittamaan kestävästä kehityksestä.

Taustatietoina kysyttiin vastaajan nimeä tai nimimerkkiä, ammattia, syntymäaikaa, postitoimipaikkaa ja sukupuolta. Aineistosta on tehty jatkokäyttäjälle html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.