FSD3394 Suomalaisten Interrail-muistoja 2018

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Manka, Mikko (Tampereen yliopisto)
  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Arkisto

Asiasanat

interrailmatkailu, junamatkailu, kertomukset, kulttuuri, laivamatkailu, matkailu, matkailureitit, matkustaminen, muistelmat, muistot, omatoimimatkailu

Sisällön kuvaus

Aineiston teemana on Interrail-matkustaminen 1970-luvulta nykypäivään ja se koostuu 28 vapaamuotoisesta muistelukirjoituksesta. Aineisto on kerätty tutkija Mikko Mankan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) yhteistyönä vuonna 2018.

Kirjoituskutsussa vastaajia pyydettiin kertomaan matkaan valmistautumisesta, matkan aikaisista ja matkan jälkeisistä tunteista, kokemuksista ja muistoista. Kirjoituskutsussa kysyttiin, millaisia asioita matka opetti ja mitä Interrail-matkat merkitsevät vastaajalle nyt sekä sitä, millaisena kirjoittajat muistavat Suomen ja Euroopan matkusteluaikanaan. Kirjoituksissa kerrottiin muistoja eri kulkuvälineillä matkustamisesta, valtioiden rajojen ylittämisestä, eri maiden kulttuureista ja matkan aikana kohdatuista ihmisistä.

Osa vastaajista on lähettänyt kirjoitustensa mukana matkoiltaan valokuvia, joista 19 on arkistoitu Tietoarkistoon.

Taustatietoina kysyttiin vastaajan nimeä tai nimimerkkiä, ammattia, syntymäaikaa, postitoimipaikkaa ja sukupuolta. Aineistosta on tehty jatkokäyttäjälle html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.