FSD3429 Sosiaalityöntekijöiden kokemuksia poliittisista luottamustehtävistä 2020

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Kaihlavirta-Häikiö, Miia (Tampereen yliopisto)

Asiasanat

asiantuntijat, asiantuntijuus, kunnallispolitiikka, kunnanvaltuutetut, luottamustehtävät, poliittiset asenteet, politiikka, sosiaalityöntekijät, työura

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu erilaisissa poliittisissa luottamustehtävissä toimivien sosiaalityöntekijöiden kirjoituksista liittyen heidän kokemuksiinsa sosiaalityön asiantuntijuudesta politiikassa ja kunnallisessa päätöksenteossa.

Kirjoituskutsussa vastaajia pyydettiin kirjoittamaan vapaamuotoisesti omista kokemuksistaan luottamustehtävissä toimivana sosiaalityöntekijänä. Kirjoituskutsussa pyydettiin kuvaamaan esimerkiksi sosiaalityön tiedon ja poliittisen päätöksenteon välisen suhteen lisäksi myös oman sosiaalityöntekijäuran ja luottamustehtävien välistä suhdetta. Lisäksi tarjottiin mahdollisuutta kuvailla myös sosiaalityön työtehtäviä ja luottamustehtäviä joissa vastaaja on toiminut tai joissa hän vastaushetkellä toimi.

Taustatietona kysyttiin mm. sukupuolta, ikää sekä työhistoriaan ja opintoihin liittyviä tietoja. Keruu oli avoinna kahdessa osassa, koska ensimmäinen keruu ei tuottanut riittävää määrää vastauksia.

Arkistoinnin yhteydessä taustatiedoista tuotettiin erillinen html-hakemisto, jonka avulla aineistoa on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.