FSD3465 Kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluista Suomessa koronapandemian aikana 2020

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Valkendorff, Tiina (Helsingin yliopisto)

Asiasanat

COVID-19, epidemiat, koettu terveys, pandemiat, sairaudet, sosiaalipalvelut, terveydenhoito, terveys, terveyspalvelut, virukset

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu kirjoituksista liittyen koronapandemian aikaiseen asiointiin sosiaali- ja terveyspalveluissa Suomessa. Vastaajan tuli olla Suomessa asuva täysi-ikäinen henkilö ja on asioinut vallinneen koronatilanteen aikana sosiaali- ja/tai terveydenhuollon palveluissa Suomessa. Kokemuksia kerättiin kaikesta asioinnista, johon kirjoittaja koki vallitsevan koronavirustilanteen vaikuttaneen, riippumatta siitä oliko asioinnin syynä koronatartunta tai -epäilys.

Vastaajille annettiin kirjoituskutsussa useita apukysymyksiä kirjoittamisen avuksi. Apukysymyksissä kysyttiin muun muassa sitä, miten koronavirustilanne on vaikuttanut vastaajan elämään, millainen vastaajan tilanne oli kun hän päätti ottaa yhteyttä sosiaali- ja/tai terveyspalveluihin koronavirustilanteen aikana, sekä millaisena hän koki asioinnin sosiaali- ja/tai terveyspalveluissa koronavirustilanteessa? Lisäksi kysyttiin miten vastaaja kehittäisi tämänkaltaisessa poikkeustilanteessa toimivia sosiaali- ja terveyspalveluita?

Taustatietona kysyttiin sukupuolta, ikäryhmää, perhetilannetta sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa korona-aikana tapahtuneen asioinnin syytä. Arkistoinnin yhteydessä taustatiedoista tuotettiin erillinen html-hakemisto, jonka avulla aineistoa on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.