FSD3503 Eroamisilmoitukset Suomen evankelis-luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta: eroamissyyt 2020

Aineisto on käytettävissä (C) vain tutkimukseen ja ylempiin opinnäytteisiin (esim. väitöstutkimukseen, pro graduun ja ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyöhön). Aineistoa ei saa käyttää opetukseen, opiskeluun (esim. harjoitustöihin) tai alempiin opinnäytteisiin.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

  • Aineistoon ei liity muita kuvailevia tiedostoja

Tekijät

  • Vakaumusten tasa-arvo VATA ry
  • Tampereen vapaa-ajattelijat ry

Asiasanat

ateismi, evankelis-luterilainen kirkko, kirkko (instituutio), kirkkoon kuulumattomat, kirkollisvero, kirkosta eroaminen, uskonnot, valtionkirkko

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu Suomen evankelis-luterilaisesta ja ortodoksisesta kirkosta vuonna 2020 eronneiden henkilöiden mainitsemista eroamissyistä. Tämä aineisto on osa aineistosarjaa, jonka puitteissa poimitaan vuosittain noin tuhannen henkilön otos eroakirkosta.fi-verkkopalveluun jätetyistä eroamisen syistä.

Eroakirkosta.fi-palvelussa voi eroilmoituksen jättämisen jälkeen vapaaehtoisesti kertoa myös erosyyn. Eron syytä kysytään lomakkeessa sen jälkeen, kun eroilmoitus on jo lähetetty. Palautteet ovat pääosin suomenkielisiä. Lisäksi muutama vastauksista on kirjoitettu englanniksi tai ruotsiksi.

Taustatietona on mainittu ikä ja sukupuoli sekä eroamiskuukausi. Aineistosta on tehty html-versio, jonka hakemiston avulla aineistoa on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.