FSD3695 Perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon henkilökunnan kokemuksia potilaiden työkyvyn tukemisesta 2020-2021

Katso täydellinen teemarunko tai kirjoitusohjeet aineistokuvailun liitteistä.

Valitse kysymys


1. Taustakysymykset: Mikä tehtävä? Kuinka kauan työskennellyt? Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä?

2. Työkyvyttömyyden ja työkyvyttömyysriskin näyttäytyminen perusterveydenhuollossa - Keitä he ovat: Millaisia työkykyasioita kohtaat työssäsi? Kuinka usein?

Kuvaile, miten käytännön tilanteissa arvioit potilaan työkykyä. Mikä on käsityksesi, milloin potilas on työkyvytön?

Oletko havainnut potilaiden käyttävän perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon palveluita ristiin tai hoitavan samaa vaivaa yhtä aikaa useassa paikassa? Millaisista vaivoista tällöin on ollut kyse?

Erottuvatko työkyvyn tuen tarpeessa olevista potilaista suurempana jotkut ammatti- tai potilasryhmät? Iän, sukupuolen, diagnoosi, työmarkkina-aseman, ammatin tai muun tekijän suhteen?

Oletko havainnut eroa työttömien ja työssä käyvien potilaiden työkyvyssä? Esimerkiksi diagnoosin, ammatin, iän sukupuolen tai jonkin muun tekijän suhteen.

3. Jatkotoimenpiteet ja palveluiden käyttö: Tiedätkö, millaisia työkyvyn tuen palveluja potilailla on saatavilla? Onko palveluita tarpeeksi?

Miten organisaatiossasi ohjataan eteenpäin potilas, jolla havaitaan työkyvyttömyyttä tai työkyvyn tuen tarvetta?

Miten potilaiden työkyvyn tuen palvelut järjestyvät käytännössä? Mitkä toimijat tarjoavat työkyvyn tuen palveluita ensisijaisesti? Mitä?

Millaiseksi arvioit työkyvyn tuen palveluiden toimivuuden ja käytössä olevat resurssit henkilökunnan näkökulmasta? Pitäisikö nykyisiä työkyvyn tuen palveluita mielestäsi jotenkin muuttaa tai kehittää?

Onko sinulla käsitystä potilaiden suhtautumisesta työkyvyn tuen palveluihin? Miten potilaiden sitoutumista voisi kehittää? Miten arvioisit työkyvyn tuen palveluiden käytettävyyttä potilaiden näkökulmasta?

Oletko ohjannut potilaita työkyvyn tuen palveluihin? Millaiseksi olet kokenut sen?

Kaipaisitko tukea tai koulutusta työkyvyn tuen palveluihin ohjaamiseen tai työkyvyn arviointiin? Millaista?

4. Perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon yhteistyö: Miten kuvailisit perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon yhteistyötä omassa organisaatiossasi?

Onko teillä yhteisesti sovittuja yhteistyön muotoja työterveyshuollon kanssa? Jos on, olisiko niissä jotakin kehitettävää? Jos ei, pitäisikö sellaisia olla ja millaisia?

Miten omassa organisaatiossasi yleisesti suhtaudutaan perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon yhteistyöhön? Onko yhteistyössä mielestäsi jotakin parannettavaa?

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.