FSD3776 Muistoja autoista ja autoilusta 2022

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS). Arkisto

Asiasanat

autoilijat, autoilu, autoliikenne, automatkailu, automerkit, autot, historia, kokemuksellisuus, kokemukset, merkitys (tärkeys), muistelmat, muistelu, muistot

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu vapaamuotoisista kirjoitusvastauksista, joissa käsitellään autoihin ja autoiluun liittyviä muistoja. Automuistot ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään. Automuistot-muistitietokeruun järjestivät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland ja Espoon Automuseo.

Kirjoituskutsussa pyydettiin jakamaan omat autoilumuistot ja kertomaan siitä, mitä autot ja autoilu kirjoittajalle merkitsee. Kirjoituskutsussa ohjeistettiin kertomaan esimerkiksi ikimuistoisista automatkoista sekä rakkaimmasta tai raivostuttavimmasta autosta. Lisäksi apukysymyksissä tiedusteltiin, onko suhde autoihin tai autoiluun kenties muuttunut vuosien varrella sekä millaisena kirjoittaja näkee autoilun tulevaisuuden. Monet vastaukset olivat elämäkerrallisia, ja niissä käsiteltiin usein esimerkiksi varhaisimpia muistoja autoista, autosuhdetta ja sen muutosta sekä automerkkeihin kytkeytyviä kokemuksia.

Taustatietoina on mainittu sukupuoli, syntymävuosi, ammatti sekä paikkakunnat. Aineistosta on tehty html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.