FSD1153 Verkostokartoitus 1994: järjestöt

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Aineiston nimi

Verkostokartoitus 1994: järjestöt

Aineistonumero

FSD1153

Pysyvät tunnisteet

https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD1153
https://doi.org/10.60686/t-fsd1153

Aineiston laatu

Kvantitatiivinen aineisto

Tekijät

  • Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto (STKL)

Sisällön kuvaus

Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa hyvinvoinnin verkostomaisen tuottamisen nykytilaa sosiaali- ja terveyspoliittisten järjestöjen osalta. Aluksi vastaajilta kysyttiin oman järjestön luonnetta, sen jäsenmäärää, henkilöjäsenten taustaa ja järjestöön liittymisen syitä, palkattujen työntekijöiden määrää sekä järjestön tuottojen ja menojen markkamäärää. Edelleen heiltä kysyttiin arviota järjestön johdon eri tehtävien keskeisyydestä ja järjestössä tapahtuneista, käynnissä tai suunnitteilla olevista muutoksista. Vastaajilta kysyttiin myös vapaaehtoistoiminnan keskeisyydestä järjestön toiminnassa ja järjestön tarjoamien palveluiden priorisoinnista. Edelleen pyydettiin mainitsemaan palveluita, joista järjestö on luopunut tai voisi luopua, ja ne tahot, jotka niitä luopumisen jälkeen hoitavat tai voisivat hoitaa sekä lopuksi kysyttiin järjestön toimenpiteistä tällaisten palveluiden turvaamiseksi. Vastaajilta kysyttiin myös järjestön valmiudesta ottaa tuottaakseen jäsenilleen nykyistä enemmän palveluja ja arviota eri tahojen nykyisestä ja tulevasta merkityksestä yleensä hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Lopuksi kysyttiin myös uusien, palveluja vailla olevien ryhmien olemassaolosta sekä järjestön pitkän aikavälin tai lähivuosien strategian olemassaolosta. Taustamuuttujana oli vastaajan tyyppi.

Asiasanat

hyvinvointivaltio; järjestöt; sosiaaliala; sosiaalipalvelut; sosiaalipolitiikka; sosiaalitoimi; sosiaalityö; tulevaisuus; vapaaehtoistyö; verkostot

Tieteenala/Aihealue

Sarja

Aineistot, jotka eivät kuulu sarjaan

Jakelija

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Käyttöoikeudet

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Kerääjät

  • Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto

Ajallinen kattavuus

1993 – 1994

Aineistonkeruun ajankohta

1993-11 – 1994-01

Maa

Suomi

Kohdealue

Suomi

Havaintoyksikkötyyppi

Organisaatio

Perusjoukko/otos

Suomen sosiaali- ja terveysjärjestöt

Tutkimuksen aikaulottuvuus

Poikkileikkausaineisto

Otantamenetelmä

Kokonaisaineisto

Kyselyyn valittiin Sosiaaliturvan Keskusliiton ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY:n rekistereistä ne järjestöt, joiden toiminta-alue on sosiaalipoliittinen ja joilla on sekä valtakunnallista että alueellista toimintaa. Järjestöjen kokonaismäärä oli 155. Aineistossa järjestöjä on 93.

Keruumenetelmä

Itsetäytettävä lomake: paperinen lomake

Keruuväline tai –ohje

Puolistrukturoitu lomake

Vastausprosentti

60

Datatiedostojen kieli

Aineistopaketti voi sisältää samoja tiedostoja eri kielisinä.

Aineisto sisältää datatiedostoja seuraavilla kielillä: suomi.

Tietoarkisto kääntää kvantitatiivisia datatiedostoja englanniksi. Lisätietoja käännöspyynnön jättämisestä.

Datan versio

1.0

Katso myös

FSD1152 Verkostokartoitus 1994: kuntien hankkeet

FSD1154 Verkostokartoitus 1994: kunnat

Aineiston käytössä huomioitavaa

Kyselylomakkeessa on monia avokysymyksiä, joiden vastaukset puuttuvat aineistosta. Kyselylomakkeen kysymystä 20 koskevat muuttujat eivät ole täysin käyttökelpoisia, koska ei ole tiedossa, ensinnäkin, mistä nimenomaisista palveluista järjestöt ovat luopuneet tai voisivat luopua, ja toiseksi, edelleen tästä seuraten, mitkä ovat ne palvelut, jotka joku kysymyksessä luetelluista tahoista hoitaa tai voisi hoitaa. Kysymys 20 koostuu kolmesta samanlaisesta osasta, joissa kunkin alussa olevalla avokysymyksellä pyydettiin mainitsemaan palvelu, josta järjestö on luopunut tai voisi luopua eli tällaisia palveluja voi olla korkeintaan kolme. Aineistosta puuttuvat nämä avokysymyksistä laaditut muuttujat.

Painokertoimet

Aineisto ei sisällä painomuuttujia.

Viittausvaatimus

Aineistoon ja sen tekijöihin tulee viitata asianmukaisesti kaikissa julkaisuissa ja esityksissä, joissa aineistoa käytetään. Tietoarkiston antaman malliviittaustiedon voi merkitä lähdeluetteloon sellaisenaan tai sitä voi muokata julkaisun käytäntöjen mukaisesti.

Malliviittaus

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto (STKL): Verkostokartoitus 1994: järjestöt [sähköinen tietoaineisto]. Versio 1.0 (2002-04-11). Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto [jakaja]. https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD1153

Julkaisusta tiedottaminen

Viitetiedot julkaisuista, joissa aineistoa on käytetty, toimitetaan Tietoarkiston asiakaspalveluun asiakaspalvelu.fsd@tuni.fi.

Erityisehdot

Jatkokäyttäjien tulee lähettää Suomen sosiaali ja terveys ry:lle yksi kappale kaikista raporteista, opinnäytetöistä, artikkeleista ja muista julkaisuista ja materiaaleista, joissa ovat käyttäneet tätä aineistoa. Julkaisujen postitusosoite on SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Tutkimus, Yliopistonkatu 5, 00100 HELSINKI ja sähköisten julkaisujen osoite tutkimus@soste.fi.

Varaumat

Aineiston alkuperäiset tekijät ja Tietoarkisto eivät ole vastuussa aineiston jatkokäytössä tuotetuista tuloksista ja tulkinnoista.

Käytön ja kuvailun oheismateriaalit

Eronen, Anne & Hokkanen, Liisa & Kinnunen, Petri & Lehto-Pusa, Päivi & Rönnberg, Leif & Särkelä, Riitta (1995). Hyvinvoinnin verkostoja näkyvissä : kuntien ja järjestöjen näkemyksiä sosiaalisen tuen tuottamisesta. Helsinki : Sosiaaliturvan keskusliitto - (Hyvinvoinnin tukiverkostot julkaisuja; 1)

Julkaisut aineistosta Tooltip

Eronen, Anne & Hokkanen, Liisa & Kinnunen, Petri & Lehto-Pusa, Päivi & Rönnberg, Leif & Särkelä, Riitta (1995). Hyvinvoinnin verkostoja näkyvissä: kuntien ja järjestöjen näkemyksiä sosiaalisen tuen tuottamisesta. Helsinki: Sosiaaliturvan keskusliitto Hyvinvoinnin tukiverkostot julkaisuja; 1.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.