FSD1256 Masennuskysely 2002

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Asiasanat

ahdistus, henkinen pahoinvointi, jaksaminen, masennus, masennus, mielenterveys, mielenterveyshäiriöt, psyykkinen kuormittavuus, stressi, tunne-elämä, tunteet, työn kuormittavuus, uupumus, väsymys

Sisällön kuvaus

Helsingin Sanomien Nyt-liitteen 2002 toteuttaman kyselyn strukturoidusta osuudesta muodostettu aineisto. Kysely on suunnattu masennuksesta kärsiville Nyt-liitteen lukijoille ja siihen on vastannut 1019 henkilöä. Vastaajista on naisia 73% ja nuoret ovat vastanneet kyselyyn eniten.

Aineistot FSD1256 Masennuskysely 2002, FSD1293 Kokemukset masennuksen hoidosta ja toipumisesta 2002 ja FSD1296 Elämä masentuneena 2002 on tuotettu samasta kyselystä. Tiedot voi yhdistää havaintotunnuksen avulla.

Kysymyksissä on kartoitettu masennuksen fyysisiä oireita ja ensireaktioita siihen, kun ymmärtää sairastavansa masennusta. Vastaajilta on kysytty myös erilaisia kysymyksiä lääkärillä käynneistä, saadusta hoidosta ja mahdollisesta sairaslomasta. Kyselyssä on annettu valittavaksi valmiista vastausvaihtoehdoista sopivat kysymyksiin "Mistä asioista pystyt nauttimaan masentuneena?" ja "Mikä olisi voinut auttaa masennuksessa?".

Taustamuuttujina kyselyssä ovat ikä, sukupuoli, ammatti, työsuhteen laatu, siviilisääty ja se, onko vastaajalla lapsia vai ei.

Kysely sisältää lukuisia avokysymyksiä, joiden vastaukset ovat aineistoissa FSD1293 Kokemukset masennuksen hoidosta ja toipumisesta 2002 ja FSD1296 Elämä masentuneena 2002.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.