FSD1296 Elämä masentuneena 2002

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Asiasanat

ahdistus, apatia, henkinen pahoinvointi, jaksaminen, masennus, masennus, mielenterveys, mielenterveyshäiriöt, psyykkinen kuormittavuus, stressi, tunne-elämä, tunteet, työn kuormittavuus, uupumus, väsymys

Sisällön kuvaus

Helsingin Sanomien Nyt-liitteen vuonna 2002 tekemän masennuskyselyn avokysymyksien vastauksista muodostettu aineisto. Aineiston kysymykset ja kirjoituskehoitukset ovat seuraavat:

Miten ympäristössäsi on suhtauduttu sinuun sairauden ilmettyä? Jos sinulla on lapsia, miten sairautesi on vaikuttanut heihin? Kuvaile lyhyesti, miten masennus vaikuttaa elämääsi? Mitkä yksittäiset sanat sopivat kuvaamaan masennustasi? Mikä on ollut masennuksen vaikutus työntekoosi? Vaikuttavatko vuodenajat masennuksen tunteeseen? Kuvaile masennuksesi aallonpohjaa. Mikä on ollut vaikein hetki masentuneena?

Lisäksi vastaajia on pyydetty kuvaamaan elämää masentuneena seuraavissa tilanteissa: kun heräät, lähdet ulos kotoa, kohtaat hyvän ystävän, näet vanhempasi, näet lapsiasi, juhlapyhinä, töissä, terapiassa, humalassa.

Kustakin vastaajasta on taustatietoina sukupuoli, ikä, ammatti ja se onko vastaajalla lapsia vai ei.

Aineistot FSD1256 Masennuskysely 2002, FSD1293 Kokemukset masennuksen hoidosta ja toipumisesta 2002 ja FSD1296 Elämä masentuneena 2002 on tuotettu samasta kyselystä. Tiedot voi yhdistää havaintotunnuksen avulla.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.