FSD1298 Kysymyksiä vasta eronneille 1999

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Asiasanat

avioero, avioliitto, eroaminen (ihmissuhteet), eronneet, intohimo, parisuhde, perheet, rakkaus, rakkaussuhde, tunteet

Sisällön kuvaus

Aineisto on tehty Helsingin Sanomien Nyt-liitteen 1999 juuri eronneille suunnatusta kyselystä. Aineisto koostuu seuraaviin kysymyksiin annetuista, vastaajien omin sanoin muotoilluista vastauksista:

Onko sinulla lapsia ja minkä ikäisiä ne ovat? Kuinka monta vakavaa suhdetta sinulla on ollut ennen ex-puolisoasi? Oletko ollut aiemmin naimisissa? Kuinka kauan olitte yhdessä ex-puolisosi kanssa ennen naimisiin menoa? Kuinka kauan olitte naimisissa? Miksi menit naimisiin? Mitä odotit avioliitolta? Mitkä toiveistasi eivät toteutuneet? Seurusteletko tai tapailetko jotakuta uutta? Kun menit naimisiin, saatoitko joskus kuvitella eroavasi? Millä hetkellä ajatus avioerosta tuli ensimmäisen kerran mieleesi? Miksi erosit? Oliko ero yhteinen päätös? Kerro, miten teitte päätöksen. Jättikö toinen puolisoista toisen? Kumpi jätti, miksi ja miten? Mitkä ovat ex-puolisosi kolme parasta ja huonointa ominaisuutta? Mitä rakkaudelle tapahtui? Pitkittyikö eronne lasten vuoksi? Miksi te kuulutte siihen 50 prosenttiin aviopareista, jotka eroavat? Kerro suhteenne vaiheet lyhyesti? Kuvaile tunteitasi ex-puolisoasi kohtaan nyt. Miten ympäristösi on suhtautunut avioeroosi? Uskotko löytäväsi uuden rakkauden? Mistä? Uskotko meneväsi uudelleen naimisiin? Miksi? Mitä tekisit toisin uudessa suhteessa? Haluaisitko kertoa jotain muuta avioeroosi liittyvää?

Vastaajia on 46 ja heidän taustatietoinaan ovat sukupuoli, ikä ja ammatti. Kyselyn alkuperäistä lomaketta ei ole saatavilla. Aineisto on muodostettu sähköpostiviesteina saaduista vastauksista.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.