FSD1359 Isä ja isyys: Nyt-liitteen isänpäivän kysely 2003

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Helsingin Sanomat. Nyt-liite

Asiasanat

isyys, isänpäivä, isäpuolet, isät, kasvatus, koti-isät, lapsuus, vanhemmat, vanhemmuus

Sisällön kuvaus

Aineisto on tehty Helsingin Sanomien Nyt-liitteen isyys-kyselystä, jonka lehti tarjosi lukijoilleen täytettäväksi internetissä ennen isänpäivää syksyllä 2003. Kysely suunnattiin isille itselleen sekä kaikille niille, joilla on isä. Taustatietoina kustakin vastaajasta on sukupuoli, ikäluokka, paikkakunta, ammatti/koulutus ja se, onko vastaaja itse isä vai ei.

Vastaajilta, jotka ovat itse isiä on kysytty useita kysymyksiä suhteesta omaan tai omiin lapsiin, esim. mistä puhuu lasten kanssa, mitä tekee heidän kanssaan, onko vastaaja oppinut jotain lapsiltaan ja onko hän rankaissut lapsiaan. Vastaavat kysymykset on kysytty myös kaikkien vastaajien omasta isäsuhteesta. Lisäksi vastaajia on pyydetty kirjoittamaan paras muisto isästä ja se, mitä juuri nyt haluaisi sanoa isälleen.

Aineisto on muodostettu ottamalla mukaan kultakin vastaajalta ne kysymykset, joihin hän on vastannut. Vastaajia on kaikkiaan 638. Html-datatiedostot on järjestettävissä vastaajan sukupuolen, iän, paikkakunnan, ammatin ja vastausten pituuden (merkkimäärän) mukaisesti.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.