FSD2395 Puolisottomat ja lapsettomat naiset 2004: haastattelut vain tutkimuskäyttöön

Aineisto on käytettävissä (C) vain tutkimukseen ja ylempiin opinnäytteisiin (esim. väitöstutkimukseen, pro graduun ja ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyöhön). Aineistoa ei saa käyttää opetukseen, opiskeluun (esim. harjoitustöihin) tai alempiin opinnäytteisiin.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Mäkinen, Arja (Tampereen yliopisto. Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos)

Asiasanat

aikuisuus, hyvinvointi, lapsettomuus, naimattomuus, naiseus, seksuaalisuus, sinkut, stereotypiat, syrjintä, työelämä

Sisällön kuvaus

Tutkimuksessa tutkittiin 30-47-vuotiaita naisia, jotka ovat sekä puolisottomia että lapsettomia. Haastatteluilla kartoitettiin millä tavoin tässä asemassa olevat yksineläjänaiset puhuvat omasta normaaliudestaan, hyväksyttävyydestään ja aikuisuudestaan. Kysymyksiä esitettiin mm. haastateltujen arjesta, yksineläjänaisen hyvän elämän edellytyksistä, ennakkoluuloista ja ympäristön suhtautumisesta yksineläjänaisen puolisottomuuteen, lapsettomuuteen ja seksuaalisuuteen.

Tutkimuskohteet tavoitettiin ilmaisjakelulehtiin (Karjalan Heili, Tamperelainen, Suur-Jyväskylän lehti) laitetun lehti-ilmoituksen avulla jossa heiltä pyydettiin ennakkotietoja. Ennakkotietojen keruun jälkeen järjestettiin haastattelut. Tutkimukseen osallistui 34 naista, joista neljä kielsi haastattelujensa jatkokäytön. Tähän osa aineistoon (30 tiedostoa) sisältyvät haastattelut, joita haastateltavien antaman luvan mukaisesti voi käyttää vain tutkimuksessa.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.