FSD2820 ISSP 2012: perhe, työ ja sukupuoliroolit IV: Suomen aineisto

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Aineiston nimi

ISSP 2012: perhe, työ ja sukupuoliroolit IV: Suomen aineisto

Aineistonumero

FSD2820

Pysyvät tunnisteet

https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2820
https://doi.org/10.60686/t-fsd2820

Aineiston laatu

Kvantitatiivinen aineisto

Tekijät

  • International Social Survey Programme (ISSP)
  • Blom, Raimo (Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö)
  • Melin, Harri (Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö)
  • Tanskanen, Eero (Tilastokeskus. Haastattelu- ja tutkimuspalvelut)

Muut tekijät

  • Borg, Sami (Tampereen yliopisto. Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto)
  • Jokinen, Marika (Tilastokeskus)

Sisällön kuvaus

Tutkimuksen teemoina ovat perhe, työ ja kotityöt. Vastaajia pyydettiin aluksi arvioimaan useita väittämiä, jotka käsittelivät työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista ja naisten ja miesten rooleja perheessä ja työelämässä. Väittämillä kartoitettiin vastaajan asenteita mm. naisten työssäkäyntiä, kotitalouden työnjakoa, avioliittoa ja avioeroa kohtaan. Lisäksi pyydettiin mielipidettä nais- tai miesparista lapsen kasvattajana. Haluttiin myös tietää, miten lapset vaikuttavat vanhempiensa vapauteen, talouteen, työllistymiseen, uramahdollisuuksiin ja sosiaaliseen asemaan.

Seuraavaksi tiedusteltiin, tulisiko kotiin vastasyntynyttä lasta hoitamaan jäävän vanhemman saada palkallista perhevapaata, kuinka monta kuukautta, kenen tulisi vastata perhevapaan kustannuksista ja kuinka vapaa tulisi jakaa vanhempien kesken. Lisäksi kysyttiin kuinka vanhempien tulisi järjestää perhe-elämänsä perheessä, jossa on alle kouluikäisiä lapsia. Kysyttiin myös kenen tulisi ensisijaisesti tarjota päivähoito alle kouluikäisille lapsille ja kenen tulisi vastata hoidon kustannuksista. Samoin kysyttiin kenen tulisi vastata iäkkäille tarjottavasta avusta ja sen kustannuksista.

Kotitöiden työnjakoon liittyvät kysymykset osoitettiin avo- tai avioliitossa oleville. Kysyttiin montako tuntia viikossa vastaaja ja puoliso käyttävät kotitöihin ja perheenjäsenistä huolehtimiseen. Heiltä tiedusteltiin myös kuka huolehtii perheen raha-asioista ja kuka perheessä hoitaa pyykinpesun, pienet korjaustyöt, ruokaostokset, sairastuneista perheenjäsenistä huolehtimisen, siivoamisen ja ruoan laittamisen. Edelleen kysyttiin kuinka oikeudenmukainen työnjako on ja kuinka usein perheessä on erimielisyyttä kotitöiden jakamisesta. Lisäksi kysyttiin kuka yleensä päättää lasten kasvatuksesta, viikonlopun viettämisestä tai kodin suurista hankinnoista.

Kaikilta vastaajilta kysyttiin onko heidän elämänsä stressaavaa kotona tai töissä ja onko vastaaja ollut ansio- tai kotitöiden vuoksi uupunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Lisäksi kysyttiin kuinka onnellinen vastaaja kaiken kaikkiaan on ja kuinka tyytyväinen hän on työhönsä ja perhe-elämäänsä. Vastaajia pyydettiin myös arvioimaan omaa terveydentilaansa.

Perheen ja työn yhteensovittamiseen liittyen kysyttiin myös onko vastaaja tai hänen puolisonsa työskennellyt kodin ulkopuolella kun perheessä oli alle kouluikäinen lapsi tai sen jälkeen kun nuorin lapsi oli aloittanut koulunkäynnin. Lisäksi kysyttiin kävikö vastaajan äiti ansiotyössä vastaajan ollessa lapsi ja kuka perheessä yleensä päättää lasten kasvatuksesta.

Taustamuuttujia olivat mm. vastaajan sukupuoli, ikä, siviilisääty, koulutus, ammatti, ammattiasema, ammattiliiton jäsenyys, poliittinen asennoituminen, yhteiskuntaluokka, bruttotulot, asuinpaikkakunnan tyyppi, asuinmaakunta ja puolison ammatti sekä kotitalouden tulot, henkilömäärä ja ikärakenne.

Asiasanat

ansiotyö; arki; kotityö; lapset (perheenjäsenet); onnellisuus; osa-aikatyö; perheet; perhevapaat; päivähoito; sukupuoliroolit; tyytyväisyys; työelämä; työnjako; työssäkäynti; vanhuspalvelut

Tieteenala/Aihealue

Sarja

ISSP (International Social Survey Programme)

Jakelija

Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Käyttöoikeudet

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Kerääjät

  • Tilastokeskus

Tuottajat

  • Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö
  • Tilastokeskus
  • Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto

Ajallinen kattavuus

2012

Aineistonkeruun ajankohta

2012-09-21 – 2012-12-07

Maa

Suomi

Kohdealue

Suomi

Havaintoyksikkötyyppi

Henkilö

Perusjoukko/otos

15 - 74-vuotiaat suomalaiset

Tutkimuksen aikaulottuvuus

Pitkittäisaineisto: trendi/toistuva poikkileikkausaineisto

Lähdeaineistot

Maakuntamuuttuja on yhdistetty aineistoon Tilastokeskuksen rekisteristä.

Otantamenetelmä

Todennäköisyysotanta: systemaattinen otanta

Systemaattinen satunnaisotanta väestötietokannasta. Lajittelujärjestys: kuntakoodi ja syntymäaika.

Otoskoko 2500, joista suomenkielisiä 90 %, ruotsinkielisiä 5 % ja äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia puhuvia 5 %. Lomakkeita palautettiin 1171. Kato: yhteensä 1329, joista kieltäytyneitä 2, osoite tuntematon 12, kieliongelmat 1, sairas, vammainen tai hoitolaitoksessa 3 ja muusta syystä vastaamatta jättäneitä 1311.

Keruumenetelmä

Itsetäytettävä lomake: paperinen lomake

Itsetäytettävä lomake: verkkolomake

Keruuväline tai –ohje

Strukturoitu lomake

Datatiedostojen kieli

Aineistopaketti voi sisältää samoja tiedostoja eri kielisinä.

Aineisto sisältää datatiedostoja seuraavilla kielillä: suomi.

Tietoarkisto kääntää kvantitatiivisia datatiedostoja englanniksi. Lisätietoja käännöspyynnön jättämisestä.

Datan versio

1.0

Katso myös

FSD0119 ISSP 2002: perhe ja muuttuvat sukupuoliroolit III: Suomen aineisto

FSD3756 ISSP 2022: perhe, työ ja sukupuoliroolit V: Suomen aineisto

Painokertoimet

Aineistossa on kaksi painomuuttujaa. Ne on luotu kalibrointimenetelmällä estimoinnin tehokkuuden lisäämiseksi ja kadon aiheuttaman vääristymän korjaamiseksi. Painot perustuvat seuraaviin väestöjakaumiin: 1) sukupuoli, 2) ikäluokat (15-24, 25-34, ..., 65-74), 3) NUTS3-alueet siten, että Suur-Helsingin aluetta käsiteltiin erillisenä ja 4) kuntatyyppi (kaupunki - kaupunkimainen maaseutu - maaseutu). Ensimmäinen painomuuttuja (bv4) ulottaa tulokset koko väestöön (painojen summa on tutkittavan väestön koko). Toisella painomuuttujalla (bv5) ei ole tätä laajennusvaikutusta (painon keskiarvo on yksi ja summa havaintojen lukumäärä). Molemmat painomuuttujat perustuvat samaan kalibrointiprosessiin, vain mittakaava on erilainen.

Viittausvaatimus

Aineistoon ja sen tekijöihin tulee viitata asianmukaisesti kaikissa julkaisuissa ja esityksissä, joissa aineistoa käytetään. Tietoarkiston antaman malliviittaustiedon voi merkitä lähdeluetteloon sellaisenaan tai sitä voi muokata julkaisun käytäntöjen mukaisesti.

Malliviittaus

International Social Survey Programme (ISSP) & Blom, Raimo (Tampereen yliopisto) & Melin, Harri (Tampereen yliopisto) & Tanskanen, Eero (Tilastokeskus): ISSP 2012: perhe, työ ja sukupuoliroolit IV: Suomen aineisto [sähköinen tietoaineisto]. Versio 1.0 (2013-02-11). Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto [jakaja]. https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2820

Julkaisusta tiedottaminen

Viitetiedot julkaisuista, joissa aineistoa on käytetty, toimitetaan Tietoarkiston asiakaspalveluun asiakaspalvelu.fsd@tuni.fi.

Varaumat

Aineiston alkuperäiset tekijät ja Tietoarkisto eivät ole vastuussa aineiston jatkokäytössä tuotetuista tuloksista ja tulkinnoista.

Muu materiaali

Katso ladattavat tiedostot sivun ylälaidasta.

Lisätietoja ja koko kansainvälinen aineisto (sis. englanninkielisen Suomen aineiston) on saatavana Saksan tietoarkistosta GESISistä: ZA5900: International Social Survey Programme: Family and Changing Gender Roles IV - ISSP 2012.

Julkaisut aineistosta Tooltip

Partanen-Vainio, Marija (2015). Vanhempien asenteita ja arvoja perheen arjen järjestelyssä sekä kasvatuskäsityksiä kotikasvatuksessa. Jyväskylä: Jyväskylän avoin yliopisto. Varhaiskasvatustieteen kandidaatintutkielma.

Palenius, Minna (2014). Isä yksin arkea hallitsemassa. Tapaustutkimus yksinhuoltajaisän kokemasta arjen hallinnasta ja tämän tekemästä kotityön määrästä. Savonlinna: Itä-Suomen yliopisto. Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto. Kotitaloustieteen pro gradu -tutkielma.

Timosaari, Petra (2015). Onko auttamishalua? Suomalaisten mielipiteet ikääntyneiden vanhempien auttamisesta. Turku: Turun yliopisto. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Sosiaalitieteiden laitos. Kandidaatintutkielma.

Sivula, Riina (2015). Suomalaisten asenteet yksinhuoltajuutta kohtaan. Turku: Turun yliopisto. Sosiaalitieteiden laitos. Kandidaatintutkielma.

Nikander, Carita & Salin, Milla & Hakovirta, Mia (2016). Kelpaavatko samaa sukupuolta olevat parit vanhemmiksi? Tutkimus suomalaisten suhtautumisesta nais- ja miesparien vanhemmuuteen. Yhteiskuntapolitiikka 81:5, 516-527.

Willberg, Saila (2016). Puolisoiden välinen kotityönjako ja kotityönjaon koettu oikeudenmukaisuus. Turku: Turun yliopisto. Sosiaalityön pro gradu -tutkielma. http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2016122031620

Miettunen, Mikko Ilmari (2018) Onko iällä väliä? - Nuorten vanhempien perhevapaiden jakamista koskevat asenteet. Turku: Turun Yliopisto. Sosiaalitieteiden kandidaatintutkielma.

Craig, Lyn, and Theun Pieter Van Tienoven. 2019. Gender, mobility and parental shares of daily travel with and for children: a cross-national time use comparison. Journal of Transport Geography 76: 93-102.

De Miguel-Luken, Verónica. 2019. Cross-National Comparison on Family Satisfaction: Super-Specialization Versus Super-Equality. Social Indicators Research Online first.

Hu, Yang. 2018. What Fairness? Gendered Division of Housework and Family Life Satisfaction across 30 Countries. European Sociological Review 34(1): 92-105.

Mjaaland, Mari, 2018. Holdninger til fordeling av betalt og ubetalt arbeid i Norden: En undersøkelse av idealer for familieorganisering i de nordiske landene [Attitudes towards the distribution of paid and unpaid work in the Nordic countries: A survey of ideals for family organization in the Nordic countries]." University of Bergen.

Hudde, Ansgar. 2018. Societal Agreement on Gender Role Attitudes and Childlessness in 38 Countries. European Journal of Population 34(5): 745-767.

Janus, Alexander L., and A. S. Koslowski. 2017. Eldercare Norms Regarding the Provision and Financing of Home Care Across 24 Countries. Innovation in Aging 1(s1): 335-336. https://doi.org/10.1093/geroni/igx004.1233

García-Faroldi, Livia, Verónica De Miguel-Luken, and Luis Ayuso. 2017. Responsibility for Child and Elderly Care: Who Should Cover the Costs? A Comparison of Baltic and Nordic Countries. Social Policy and Administration 51(4): 638-58.

Rinne, Nina, 2017. Ansaitsijamallien kannatus Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa [Support for Models of Gender Equity in Finland, Sweden, Germany and Great-Britain]. (Masters), University of Turku.

Mcginn, Kathleen L., Mayra Ruiz Castro, and Elizabeth Long Lingo. 2018. Learning from Mum: Cross-National Evidence Linking Maternal Employment and Adult Children's Outcomes. Work, Employment & Society Online first.

Schleutker, Elina 2017. Women's work-life preferences: reconceptualization and cross-country description over time. European Societies 19(3): 292-312.

Choi, G. 2019. Revisiting the redistribution hypothesis with perceived inequality and redistributive preferences. European Journal of Political Economy.

Tyrowicz, Joanna, and Magdalena Smyk. 2019. Wage Inequality and Structural Change. Social Indicators Research 141(2): 503-538.

Mussino, Eleonora, Jussi Tervola, and Ann-Zofie Duvander. 2019. Decomposing the determinants of fathers' parental leave use: Evidence from migration between Finland and Sweden. Journal of European Social Policy 29(2): 192-212.

Derose, Laurie F., Frances Goldscheider, Javiera Reyes Brito, Andres Salazar-Arango, Paul J. Corcuera, and Montserrat Gas-Aixendri. 2019. Are Children Barriers to the Gender Revolution? International Comparisons. European Journal of Population Online first.

Salin, Milla; Ylikännö, Minna and Hakovirta, Mia 2018. How to Divide Paid Work and Unpaid Care between Parents? Comparison of Attitudes in 22 Western Countries. Social Sciences 7(10).

Pepin, Joanna R., 2018. Inequality and the Household Economy. (PhD), Sociology, University of Maryland, College Park.

Thomas, Candice; Laguda, Emem; Olufemi-Ayoola, Folasade; Netzley, Stephen; Yu, Jia & Spitzmueller, Christiane 2018. Linking Job Work Hours to Women's Physical Health: The Role of Perceived Unfairness and Household Work Hours. Sex Roles 70(7-8): 476-488.

Tervola, Jussi, Ann-Zofie Duvander, and Eleonora Mussino. 2017. Promoting Parental Leave for Immigrant Fathers - What Role Does Policy Play? Social Politics: International Studies in Gender, State & Society 24(3): 269-297.

Jang, Ikhyung, Miyang Jun, and Jieun Emma Lee. 2017. Economic actions or cultural and social decisions? The role of cultural and social values in shaping fertility intention. International Review of Public Administration 22(3): 257-275.

Nordenmark, Mikael. 2017. The Importance of Job and Family Satisfaction for Happiness among Women and Men in Different Gender Regimes. Societies 8(1): 10.

Christiansen, Lone, Huidan Lin, Joana Pereira, Petia Topalova, and Rima Turk. 2017. Unlocking the Potential of Greater Female Employment in Europe. Intereconomics 52(1): 5-16.

Zhao, Dahai, Hongyu Zhao, and Paul D. Cleary. 2018. International variations in trust in health care systems. The International Journal of Health Planning and Management 34(1).

Kleven, Henrik Jacobsen, and Camille Landais. 2017. Gender Inequality and Economic Development: Fertility, Education and Norms. Economica 84(334): 180-209.

Ugur, Zeynep B. (2019): Does Having Children Bring Life Satisfaction in Europe?. In: Journal of Happiness Studies: An Interdisciplinary Forum on Subjective Well-Being: 22. https://doi.org/10.1007/s10902-019-00135-5.

Ariely, Gal (2019): The nexus between globalization and ethnic identity: A view from below. In: Ethnicities 19 (5): 763783. https://doi.org/10.1177/1468796819834951.

Huuskonen, Pauliina (2020) Aika, raha ja onnellisuus - Kokonaistulojen yhteys ajankäyttöön ja hyvinvointiin kahden ansaitsijan perheissä. Kandidaatintutkielma. Jyväskylän yliopisto. Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos.

Biolcati, Ferruccio; Molteni, Francesco; Quandt, Markus & Vezzoni, Cristiano (2020): Church Attendance and Religious change Pooled European dataset (CARPE): a survey harmonization project for the comparative analysis of long-term trends in individual religiosity. Quality & Quantity: International Journal of Methodology, 1-25. DOI: 10.1007/s11135-020-01048-9.

Çineli, Beyda. 2020.'Money Management and Gender Equality: An Analysis of Dual-EarnerCouples in Western Europe.' Family Relations 69:4, 803-819.

Janus, Alexander L. and Koslowski, Alison. 2020. 'Whose responsibility? Elder support norms regarding the provision and financing of assistance with daily activities across economically developed countries.' European Journal of Ageing: Social, Behavioural and Health Perspectives 17:1, 95-108. DOI: 10.1007/s10433-019-00515-z.

Kaufman, Gayle and Taniguchi, Hiromi. 2020.'Gender equality and work-family conflict from a cross-national perspective.' International Journal of Comparative Sociology 60:6, 385-408.

Lee, I-Ching, Hu, Fei and Li, Wen-Qiao. 2020.'Cultural Factors Facilitating or Inhibiting the Support for Traditional Household Gender Roles.' Journal of Cross-Cultural Psychology 51:5.

Lomazzi, Vera and Seddig, Daniel. 2020.'Gender Role Attitudes in the International Social Survey Programme: CrossNational Comparability and Relationships to Cultural Values.' Cross-Cultural Research Online first. DOI: 10.1177/1069397120915454

Ünver, Özgün, Bircan, Tuba and Nicaise, Ides. 2020.'Opinion-policy correspondence in public provision and financing of childcare in Europe.' International Journal of Educational Research 101. DOI: 10.1016/j.ijer.2020.101576.

Blanchflower, David G. 2020. 'Is Happiness U-shaped Everywhere? Age and Subjective Well-being in 145 Countries.' Journal of Population Economics 34, 575-624. doi: 10.1007/s00148-020-00797-z

Engler, Sarah and Weisstanner, David. 2021.The threat of social decline: income inequality and radical right support. Journal of European Public Policy 28:2, 153-173. doi: 10.1080/13501763.2020.1733636.

Evans, A. and Gray, E. 2021. Cross-National Differences in Income Pooling among Married and Cohabiting Couples. Journal of Marriage and Family 83(2):534-50.

Hakovirta, M., Kallio, J. and Salin, M. 2021. Is it possible for single parents to successfully raise children? Multilevel analysis of attitudes toward single parents in 22 welfare states. Journal of Comparative Family Studies 52(1):117-43. doi: 10.3138/JCFS.52.1.008.

Neimanns, Erik. 2021. Unequal benefits - diverging attitudes? Analysing the effects of an unequal expansion of childcare provision on attitudes towards maternal employment across 18 European countries. Journal of Public Policy 41(2):251-76. doi: 10.1017/S0143814X19000333.

Chan, H. W. and Tam, K. P. 2021. Exploring the association between climate change concern and mitigation behaviour between societies: A person-context interaction approach. Asian Journal of Social Psychology 24(2):184-97. doi: 10.1111/ajsp.12430.

Mandel, H. and Lazarus, A. 2021. Contextual Effects on the Gendered Division of Housework: A Cross-Country and Cross-Time Analysis. Sex Roles. doi: 10.1007/s11199-020-01215

Hong, C. H. and Gilbert, N. 2021. Cognitive dissonance and fertility rates: A comparative analysis of attitudes toward the gender division of labour in east asian and western industrial societies. Social Policy and Society 20(1):44-61. doi:10.1017/S1474746420000196

Li, Q., Knoester, C. & Petts, R. 2021. Cross-national attitudes about paid parental leave offerings for fathers. Social Science Research 96. doi: 10.1016/j.ssresearch.2021.102540

Pepin, Joanna R. and Cohen, Philip N. 2021. Nation-Level Gender Inequality and Couples' Income Arrangements. Journal of Family and Economic Issues 42(1):13-28. doi: 10.1007/s10834-020-09717-5

Primc, K., Ogorevc, M., Slabe-Erker, R., Bartolj, T. and Murovec, N. 2021. How does Schwartz's theory of human values affect the proenvironmental behavior model? Baltic Journal of Management 16(2):276-97. doi: 10.1108/BJM-08-2020-0276.

Jozwiak, Andreas (2021): It's a Family (Policy) Affair: Family Policies and Heterogeneity in Gender Attitudes. In: Social Politics: International Studies in Gender, State & Society: 215-239. doi:10.1093/sp/jxab007

Cineli, B (2022): "Who Manages the Money at Home? Multilevel Analysis of Couples' Money Management Across 34 Countries." In: Gender & Society 36 (1): 32-62. doi: https://doi.org/10.1177/08912432211057920

Biolcati, Ferruccio; Molteni, Francesco; Quandt, Markus and Vezzoni, Cristiano (2022): "Church Attendance and Religious change Pooled European dataset (CARPE): a survey harmonization project for the comparative analysis of long-term trends in individual religiosity." In: Quality and Quantity 56 (3): 1729-1753. doi: https://doi.org/10.1007/s11135020-01048-9.

Gu, Manli; Tan, Chee Meng; Ho, Yee Sen and Liu, Li (2022) "Work-family conflict and happiness: the moderating role of national culture." In: Evidence-Based HRM : a Global Forum for Empirical Scholarship 10 (3): 293-311. doi: https://doi.org/10.1108/EBHRM-01-2021-0001

Rogers, Meghan L. and Pridemore, William Alex (2022): "Perceived Inequality and CrossNational Homicide Rates." In: Justice Quarterly 39 (2): 225-251. doi: https://doi.org/10.1080/07418825.2020.1729392

Van Lancker, Wim and Pavolini, Emmanuele (2022): "Understanding the immigrant-native gap in childcare use: An empirical exploration for 21 European countries". In: Acta Sociologica: 1-22.

Van Lancker, Wim, & Pavolini, Emmanuele (2023) Understanding the immigrant-native gap in childcare use: An empirical exploration for 21 European countries. Acta Sociologica, 66(1), 74-95. https://doi.org/10.1177/00016993221102506

Raudenská, Petra (2023) Single-item measures of happiness and life satisfaction: the issue of cross-country invariance of popular general well-being measures. Humanities and Social Sciences Communications 10, 861 (2023). https://doi.org/10.1057/s41599-023-02299-1

Query, Jason, Thompson, Jon C. (2024) Cultural Distance and International Trade. Open Economies Review 35, 283-300. https://doi.org/10.1007/s11079-023-09729-2

Edlund, Jonas, & Öun, Ida (2023) Equal sharing or not at all caring? Ideals about fathers' family involvement and the prevalence of the second half of the gender revolution in 27 societies. Journal of Family Studies, 29(6), 2576-2599. https://doi.org/10.1080/13229400.2023.2179531

Rybak, Adam (2023) Survey Mode and Nonresponse Bias: A Meta-Analysis Based on the Data from the International Social Survey Programme Waves 1996-2018 and the European Social Survey Rounds 1 to 9. PloS one 18(3). doi: 10.1371/journal.pone.0283092.

Kołczyńska, Marta; Jabkowski, Piotr and Eckman, Stephanie (2023) Interviewer Involvement in Respondent Selection Moderates the Relationship between Response Rates and Sample Bias in Cross-National Survey Projects in Europe. In: Journal of Survey Statistics and Methodology: 1-13. https://doi.org/10.1093/jssam/smad013

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.