FSD2926 Kulttuurienvälisyys ja julkinen tila Torontossa 2011-2013
Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.
Lataa aineisto täältä
Muunkieliset kuvailuversiot
Aineistoon liittyvät tiedostot
Aineiston nimi
Kulttuurienvälisyys ja julkinen tila Torontossa 2011-2013
Aineistonumero
FSD2926
Pysyvät tunnisteet
https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2926https://doi.org/10.60686/t-fsd2926
Aineiston laatu
Kvalitatiivinen aineisto
Tekijät
- Galanakis, Michail (Helsingin yliopisto)
Sisällön kuvaus
Tutkimuksessa haastateltiin vuosina 2011 ja 2012 monikulttuuristen yhteisöjen hyväksi aktiivisesti toimivia vapaaehtoistyöntekijöitä, julkiseen tilaan ja sen palveluihin vaikuttavia kaupungin asiantuntijoita ja kolmannen sektorin edustajia, sekä yhteisölle suunniteltuja palveluita käyttäviä nuoria. Aineisto on kerätty pääosin Torontossa Kanadassa, mutta aineistossa on haastatteluja myös Vancouverista ja Guelphista. Haastatteluilla pyrittiin selvittämään miten julkinen tila ja kulttuurienvälisyys voidaan ymmärtää ja toisaalta, miten julkisen hallinnon ja kolmannen sektorin asiantuntijat voisivat ottaa kulttuurienvälisyyden huomioon suunnittelutyössään. Arkistoitu aineisto koostuu haastattelulitteraatioista.
Haastattelut eivät noudata ennalta määrättyä struktuuria, vaan etenevät avoimesti niihin aihepiireihin, joita haastateltavat itse nostavat esille. Haastatteluissa kysyttiin muun muassa miten haastateltava ymmärtää julkisen tilan ja kulttuurien välisyyden. Erityisesti asiantuntijoille esitettiin lisäksi kysymys: miten kulttuurien välisyyden voi ottaa huomioon palveluja suunniteltaessa? Haastattelujen aihepiirit kattavat monia kaupunkikulttuurille tyypillisiä ongelmia, kuten muun muassa nuorison syrjäytyminen, rikollisuus, kulttuurien välinen eriarvoisuus, työttömyys ja koulutuksen eriarvoisuus. Muita keskeisiä aiheita olivat esimerkiksi julkinen liikenne, taide ja katutaide, graffitit, palvelut, nuorisotilat ja muut käytettävissä olevat julkiset tilat sekä julkisten tilojen yksityistäminen.
Haastateltavia pyydettiin suhteuttamaan heidän ammatillinen ja henkilökohtainen kokemuksensa kysymyksiin monikulttuurisuudesta, kulttuurien välisyydestä, kulttuurien moninaisuudesta ja julkisista tiloista. Yksi aineiston päämääristä on ollut oppiminen Toronton julkisen tilan hallinnoinnista ja siitä, miten julkista tilaa voitaisiin luovemmin käyttää yhteisöjen hyväksi.
Pääosa haastatteluista on yksilöhaastatteluja, mutta kuudessa haastattelussa on haastateltu kahta henkilöä ja yksi on 13 nuoren ryhmähaastattelu. Haastateltavien ikä vaihtelee teini-iästä eläkeikään. Taustatietoina haastateltavista mainitaan ammatti, työpaikka, sukupuoli ja ikä.
Asiasanat
Toronto; aktivismi; eriarvoisuus; etninen identiteetti; etniset vähemmistöt; julkinen hallinto; julkiset kaupunkitilat; julkiset tilat; kansalaisjärjestöt; kansalaistoiminta; kaupunkikulttuuri; kaupunkisuunnittelu; kaupunkitila; kolmas sektori; kulttuuri; kulttuurienvälisyys; maahanmuutto; monikulttuurisuus; nuorisotilat; nuorisotyö; poliittinen toiminta; siirtolaisuus; vapaaehtoistyö; viestintä; yhteisöt
Tieteenala/Aihealue
- Yhteiskuntatieteet (OKM:n tieteenalaluokitus)
- Asuminen ja asunnot (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Maankäyttö, suunnittelu ja kaavoitus (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Vähemmistöt (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Tasa-arvo, eriarvoisuus ja syrjäytyminen (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Sosiaalipalveluiden käyttö ja saatavuus (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Lähiympäristö, kaupunki- ja maaseutuelämä (CESSDAn aihepiiriluokitus)
- Kulttuuritoiminta ja -osallistuminen, mielipiteet kulttuurista (CESSDAn aihepiiriluokitus)
Sarja
Aineistot, jotka eivät kuulu sarjaanJakelija
Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto
Käyttöoikeudet
Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.
Kerääjät
- Galanakis, Michail (Helsingin yliopisto)
Aineistonkeruun ajankohta
2011-05-19 – 2013-07-08
Maa
Kanada
Kohdealue
Kanada, Ontario, British Columbia, Toronto, Guelph, Vancouver
Havainto/aineistoyksikkötyyppi
Henkilö
Tapahtuma/prosessi/toiminta
Perusjoukko/otos
Julkisen tilan toimijat ja käyttäjät
Tutkimuksen aikaulottuvuus
Poikkileikkausaineisto
Havainto/aineistoyksiköiden valinta
Ei-todennäköisyysotanta: harkinnanvarainen poiminta
Ei-todennäköisyysotanta: osallistuja-avusteinen poiminta
Tutkija valitsi haastateltavat sen perusteella, että he ovat tekemisissä julkisten palvelujen tai niiden suunnittelun kanssa. Osa haastateltavista valikoitui aikaisempien haastateltavien suositusten perusteella. Ryhmähaastatteluun osallistuneet olivat torontolaisen nuorisotila Spotin palveluiden käyttäjiä, jotka olivat halukkaita ja tarpeeksi vanhoja osallistumaan haastatteluun. Varsinainen rekrytointi toteutettiin yhteistyössä Spotin henkilökunnan kanssa tutkijan toimeksiannosta.
Aineistonkeruun tekniikka
Kasvokkainen haastattelu
Kohderyhmäkeskustelu: kasvokkainen keskustelu
Keruuväline tai –ohje
Haastatteluteemat tai haastattelurunko
Aineiston määrä
26 haastattelua litteroituna rtf-tiedostoina, joista 19 yksilöhaastattelua, 6 kahden henkilön haastattelua ja yksi 13 nuoren ryhmähaastattelu. Lisäksi rtf-tiedostoista luotu html-kansio.
Datatiedostojen kieli
Aineisto sisältää datatiedostoja seuraavilla kielillä: englanti ja suomi.
Kvalitatiiviset aineistot ovat saatavilla vain alkuperäiskielellä, niitä ei käännetä.
Datan versio
1.0
Katso myös
FSD2999 My Public Living Room -haastattelut 2014
Aineiston käytössä huomioitavaa
Aineisto on litteroitu ja anonymisoitu haastateltavia koskevien tietojen osalta alkuperäisen tutkijan toimesta. Haastateltaville on annettu mahdollisuus mainita, mikäli he eivät halua sanomaansa julkistettavan. Nämä kohdat on tekstissä korvattu [off the record] merkinnällä. Haastatteluista on lisäksi tietoarkistossa anonymisoitu sellaisia kolmansiin henkilöihin liittyviä tietoja, kuten tarkat osoitteet, nimet, ammatit tai muut tiedot, jotka saattaisivat paljastaa aineistossa esiintyvien kolmansien osapuolten henkilöllisyyden. Tietoarkistossa anonymisoidut kohdat on merkitty tekstiin [[tuplahakasulkein]].
Viittausvaatimus
Aineistoon ja sen tekijöihin tulee viitata asianmukaisesti kaikissa julkaisuissa ja esityksissä, joissa aineistoa käytetään. Tietoarkiston antaman malliviittaustiedon voi merkitä lähdeluetteloon sellaisenaan tai sitä voi muokata julkaisun käytäntöjen mukaisesti.
Malliviittaus
Galanakis, Michail (Helsingin yliopisto): Kulttuurienvälisyys ja julkinen tila Torontossa 2011-2013 [sähköinen tietoaineisto]. Versio 1.0 (2014-02-13). Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto [jakaja]. https://urn.fi/urn:nbn:fi:fsd:T-FSD2926
Julkaisusta tiedottaminen
Viitetiedot julkaisuista, joissa aineistoa on käytetty, toimitetaan Tietoarkiston asiakaspalveluun asiakaspalvelu.fsd@tuni.fi.
Erityisehdot
Aineistosta julkaistavat sitaatit eivät saa sisältää sellaisia epäsuoria tunnistetietoja (esim. yksityiskohtainen työhistoria, ainutkertaiset elämäntapahtumat), joiden perusteella haastattelussa mainittavan kolmannen henkilön voisi tunnistaa.
Varaumat
Aineiston alkuperäiset tekijät ja Tietoarkisto eivät ole vastuussa aineiston jatkokäytössä tuotetuista tuloksista ja tulkinnoista.
Julkaisut aineistosta
Galanakis, M. (2013). Intercultural Public Space in Multicultural Toronto. Canadian Journal of Urban Research , 22(1), pp. 67-89.
Leikkilä, J., Faehnle, M., & Galanakis, M. (2013). Urban Nature and Social Diversity Promoting Interculturalism in Helsinki by Planning Urban Nature, Urban Forestry & Urban Greening, 12(2), pp. 183-190.
Galanakis, M. (2015). Intercultural Public Space and Activism, in G. Marconi & E. Ostanel (eds) The Intercultural City: Migration, Minorities and the Management of Diversity. London: IB Tauris.
Galanakis, M. (2016). Intercultural Public Space and Activism. In G. Marconi and E. Ostanel (eds.), The Intercultural City: Migration, Minorities and the Management of Diversity (pp. 122-136). London: IB Tauris.
Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.