FSD2968 Pelastuspalveluasenteet 2011

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Sisäministeriö. Pelastusosasto

Asiasanat

kotitapaturmat, onnettomuudet, palokunnat, palotarkastus, pelastuslaitokset, pelastustoimi, sairaankuljetus, tulipalot, turvallisuus, vaaratilanteet, väestönsuojelu

Sisällön kuvaus

Tutkimus kartoittaa väestön käsityksiä ja tietoja pelastustoimesta ja pelastustoimen palveluista. Tutkimuksen tavoitteena on kerätä tietoa suomalaisten turvallisuuskäsityksistä, varautumisen tasosta ja pelastusalan tiedottamisen tehokkuudesta.

Tutkimus käsittää kuusi pääosiota, joissa tarkastellaan 1) kansalaisten käsityksiä asuinkuntansa pelastusjärjestelmästä, 2) vastaajien näkemyksiä todennäköisyydestä, että he joutuisivat seuraavan vuoden aikana onnettomuuteen, 3) kansalaisten turvattomuuteen liittyviä asenteita ja kokemuksia, 4) kansalaisten varautumista onnettomuus- ja vaaratilanteisiin, 5) kansalaisten toimintaa hätätilanteissa sekä 6) mistä kansalaiset saavat tietoa pelastustoimen asioista.

Taustamuuttujina ovat sukupuoli, ikä, ammattiryhmä, asuinseutu, koulutus, tuloluokka, elinvaihe, talouden koko, lapsiluku, työelämään osallistuminen ja äänestyskäyttäytyminen.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.