FSD3187 Kehitysyhteistyötutkimus 2017

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Taloustutkimus
  • Ulkoasiainministeriö

Asiasanat

avustustoiminta, hyvinvointi, kansainvälinen yhteistyö, katastrofiapu, kehitysmaat, kehityspolitiikka, kehitysyhteistyö, kestävä kehitys, köyhyys, määrärahat, pakolaiset

Sisällön kuvaus

Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten mielipiteitä kehitysyhteistyöstä. Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy Ulkoasiainministeriön toimeksiannosta. Kysely on jatkoa vuodesta 2002 toteutetuille tutkimuksille.

Kysymykset käsittelivät laajasti kehitysyhteistyötä ja kehityspolitiikkaa. Niillä kartoitettiin mm. kehitysyhteistyön kohdentumista ja tuloksia, kehitysyhteistyön määrärahoja sekä kehitysyhteistyöstä saatavaa tietoa ja omaa osallistumista kehitysyhteistyöhön. Osa kysymyksistä on ollut mukana vuosien ajan samanmuotoisina, jolloin mielipiteiden muutosta voidaan seurata.

Taustamuuttujina ovat sukupuoli, ikä, talouden tyyppi, internetin käyttö, työelämään osallistuminen, ammatti, koulutus, siviilisääty, perheen eniten ansaitsevan henkilön ammatti/asema ja koulutus, perheen tuloluokka, asunnon tyyppi sekä aluemuuttujia.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.