FSD3219 Lahjoittajatutkimus 2017

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Vastuullinen Lahjoittaminen ry (VaLa)
  • Kepa ry
  • Suomen Olympiakomitea

Asiasanat

asenteet, hyväntekeväisyys, hyväntekeväisyysjärjestöt, lahjoittajat, lahjoitukset, lahjoitusvarat, motivaatio, perustelut, tieto

Sisällön kuvaus

Tutkimuksessa kartoitettiin Suomen väestön suhtautumista lahjoittamiseen, perusteita lahjoitusten tekemiseen ja sitä, mitkä tekijät motivoivat lahjoittamaan. Taloustutkimus on toteuttanut tutkimuksen Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n VaLan ja sen yhteistyökumppaneiden kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepa ry:n ja Olympiakomitean toimeksiannosta.

Ensin tutkimuksessa kysyttiin kansalaisten suhtautumista lahjoittamiseen. Seuraavaksi tiedusteltiin tärkeimpiä syitä viimeisimmän lahjoitustapahtuman tekemiseen ja kysyttiin, millaisia asioita pidetään tärkeimpinä lahjoituspäätöksessä. Lisäksi tiedusteltiin myös syitä siihen, miksi lahjoituksia ei tehdä. Tutkimuksessa kartoitettiin myös sitä, saavatko kansalaiset keräysvarojen käytöstä riittävästi tietoa ja tietävätkö he, mitä rahoilla on saatu tai saadaan aikaiseksi. Edelleen tiedusteltiin, mistä tiedotuskanavista tietoa saadaan. Lisäksi kysyttiin, mikä motivoisi lahjoittamaan jatkossa.

Taustamuuttujina ovat sukupuoli, ikä, suuralue, koulutus, elämäntilanne, talouden koko ja talouden bruttovuositulot.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.