FSD3349 Parlamenttikeskusteluja neljästätoista maasta 1994-2013

Aineisto on käytettävissä (D) vain luovuttajan luvalla.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Alasuutari, Pertti (Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö)
  • Vento, Eetu (Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö)
  • Pi Ferrer, Laia (Tampereen yliopisto. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö)

Asiasanat

eduskuntakäsittely, kansalaisuus, kansanedustuslaitokset, koulutus, kriminaalipolitiikka, kulutus, parlamentit, puheet, sosiaalipolitiikka, talous, teknologia, terveys, tiede, turvallisuus, ympäristö

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu neljäntoista eri puolilla maailmaa sijaitsevan maan parlamenttikeskustelujen tekstitallenteista noin kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta (1994-2013). Aineiston sisältämät puheet sijoittuvat kymmenelle eri politiikan osa-alueelle: turvallisuus, talous, ympäristö, koulutus, terveys, tiede ja teknologia, kansalaisuus, sosiaalipolitiikka, kulutus ja kriminaalipolitiikka.

Aineisto sisältää yhteensä 1716 puhetta, jotka on järjestetty maittain erillisiin kansioihin. Lisäksi maakansioiden sisällä jokaiselta vuodelta on oma erillinen kansionsa.

Aineistoon kuuluvasta tiedostolistauksesta käy ilmi tiivistettynä kunkin tiedoston alkuperäinen nimi, vuosi sekä maa, jonka parlamentista tallenne on peräisin. Tiedostolistauksesta on suora linkki tiedostoon, jota rivin tiedot koskevat. Puhujien nimiä ja muita puheen taustatietoja ei ole luetteloitu, mutta ne käyvät useissa tapauksissa ilmi itse aineistotiedostoista.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.