FSD3391 Kirjoituksia vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden parissa 2018-2019

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Arkisto
  • Salmi-Niklander, Kirsti (Helsingin yliopisto)
  • Pantti, Mervi (Helsingin yliopisto)
  • Laine, Sofia (Nuorisotutkimusseura. Nuorisotutkimusverkosto)

Asiasanat

kokemukset, kolmas sektori, kotouttaminen (maahanmuuttajat), maahanmuuttajat, maahanmuuttajatyö, maahanmuutto, pakolaiset, tukihenkilöt, turvapaikanhakijat, ulkomaalaiset, vapaaehtoistyö, vastaanottokeskukset

Sisällön kuvaus

Aineiston teemana on vapaaehtoistyö turvapaikanhakijoiden kanssa ja se sisältää 32 vapaamuotoista kirjoitusta aiheesta. Aineisto koostuu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran muistitietokeruuseen lähetetyistä teksteistä.

Kirjoituskutsussa vastaajia pyydettiin kertomaan muun muassa, miksi on hakeutunut auttamaan turvapaikanhakijoita, millaista vapaaehtoistyö on ollut, ja millainen suhde kirjoittajalla on turvapaikanhakijoihin. Lisäksi kirjoituskutsussa pyydettiin kertomaan kokemuksia sekä lyhyt- että pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä. Vastaajat kirjoittivat vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa, sosiaalisen median käytöstä vapaaehtoistyössä ja erilaisista henkilökohtaisista kohtaamisista turvapaikanhakijoiden kanssa.

Taustatietoina kysyttiin vastaajan nimeä tai nimimerkkiä, ammattia, syntymäaikaa, postitoimipaikkaa ja sukupuolta. Aineistosta on tehty jatkokäyttäjälle html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.