FSD3397 Mökkibarometri 2015

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Miettinen, Heikki (FCG Finnish Consulting Group Oy)
  • Koski, Sari (FCG Finnish Consulting Group Oy)

Asiasanat

asuminen, etätyö, jätehuolto, kesämökit, lähipalvelut, mökkeily, vapaa-aika, vapaa-ajan asukkaat, vapaa-ajan asunnot, vapaa-ajan asunnot, varusteet, vesihuolto

Sisällön kuvaus

Mökkibarometri on mökkeilyn kehitystä kuvaava seurantatutkimus. Barometri on aiemmin toteutettu vuosina 2003 ja 2008. Mökkibarometrin 2015 laati maa- ja metsätalousministeriön saaristoasiain neuvottelukunnan toimeksiannosta ja rahoittamana FCG Finnish Consulting Group Oy.

Aluksi kyselyssä kysyttiin vapaa-ajan asunnon käytöstä, sijainnista sekä mökkimatkojen pituudesta ja määrästä. Vastaajilta kysyttiin muun muassa kuinka vapaa-ajan asunnon käyttö on muuttunut viimeisen kolmen vuoden aikana ja kuinka vastaaja arvioi sen muuttuvan seuraavan kolmen vuoden aikana. Käyttöön liittyen kysyttiin myös etätöistä ja työssäkäynnistä mökiltä käsin. Seuraavaksi kysyttiin vapaa-ajan asunnon varustetasosta ja koosta sekä vesi- ja jätehuollosta. Lisäksi kysyttiin rahan ja palveluiden käytöstä ja saatavuudesta vapaa-ajan asunnolla sekä osallistumisesta mökkikunnan toimintaan ja muuttohalukkuudesta mökkipaikkakunnalle.

Taustamuuttujia olivat muun muassa vapaa-ajan asunnon maakunta, kotitalouden koko ja ikärakenne, vastaajan asema ja kotitalouden yhteenlasketut bruttokuukausitulot.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.