FSD3489 Luontoympäristössä työskentelevien varhaiskasvattajien kokemuksia työhyvinvoinnista 2020

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Tammisalo, Venla (Tampereen yliopisto)

Asiasanat

ammattitaito, hyvinvointi, luonto, päiväkodit, sosiaalinen tuki, työhyvinvointi, työtyytyväisyys, työyhteisöt, työympäristö, varhaiskasvatus

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu 12 haastattelusta, joiden painopisteenä ovat metsäryhmissä toimivien varhaiskasvattajien käsitykset ja kokemukset työstä ja työhyvinvoinnista. Aineisto on kerätty keväällä 2020 koronapandemian aikana Microsoft Teamsin välityksellä.

Haastatteluiden runkona toimivat tietyt kysymykset ja teemat, jotka kartoittavat haastateltavien työtä erilaisissa metsä- ja luontosuuntautuneissa varhaiskasvatusryhmissä. Tällaisissa ryhmissä suurin osa toiminnasta ja opetuksesta tapahtuu luontoympäristössä. Haastatteluissa kysyttiin muun muassa, miten on päätynyt työskentelemään metsäryhmässä, millainen metsä on työympäristönä, ja miten metsä vaikuttaa työyhteisöön. Lisäksi kysyttiin, miten opettajan osaaminen toteutuu metsäryhmässä ja miten metsäryhmässä työskentely vaikuttaa työhyvinvointiin.

Taustatietoina aineistossa on haastattelupäivämäärä, ikäluokka, sukupuoli, koulutus, työkokemus ylipäänsä ja työkokemus metsäryhmässä. Aineistosta on tehty jatkokäyttäjälle html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.