FSD3542 Haastattelut vertaistuesta ja kokemustiedosta lapsi- ja perhepalveluissa 2019-2020

Katso täydellinen teemarunko tai kirjoitusohjeet aineistokuvailun liitteistä.

Valitse kysymys


Kertokaa muutamalla virkkeellä omasta organisaatiostanne

Mitkä tiedoston termeistä ovat tutumpia / mitkä vieraampia? Puuttuuko jotain? Koska törmännyt ensimmäisen kerran näihin termeihin? Millaisessa tilanteessa/ missä työtehtävissä? Mitä ajatteli termeistä silloin?

Mitä termejä käytätte organisaatiossanne? Mitä ette käytä? Miksi? Onko termit valittu yhteisesti/tietoisesti, onko niistä käyty yhdessä keskustelua? Onko näiden käsitteiden välillä eroja, mitä? / Missä määrin termit tarkoittavat samaa / eriä?

Kerrotko lyhyesti, millaista vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoimintaan liittyvää toimintaa teillä on toteutettu? Mistä tällainen toiminta sai alkunsa?

Miten kokemustoimijoiden asiantuntemusta on hyödynnetty (tai voitaisiin hyödyntää) palvelujen kehittämisessä omassa organisaatiossanne? Tai organisaatioiden välisessä yhteistyössä?

Millaista keskustelua yleisesti organisaatiossanne on käyty vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnasta? Ketkä käyneet? Mistä puhuttiin? Mitä mieltä oltiin? Onko jotain kokemustoimijuuteen liittyvää toimintaa suunnitteilla? Mistä ajatus on saanut alkunsa? Millaista keskustelua on käyty toiminnan aloittamiseen liittyen?

Mitä erityistä liittyy siihen, että kokemustoimija toimii juuri lapsi- ja perhepalveluissa? Pitääkö jotain erityistä ottaa huomioon? Voiko lapsi tai nuori olla kokemustoimija? Miksi? Miksi ei? Mitä pitää huomioida?

Mitä vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminta edellyttää organisaatioltanne ja johtamiselta?

Miten vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoimintaa johdetaan organisaatiossanne? Millaisia haasteita ja vaatimuksia vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnan johtamiseen liittyy? Entä mahdollisuuksia? Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on (voisi olla) ammattilaisten ja kokemustoimijoiden johtamisessa?

Mitä vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminta edellyttää ammattilaiselta?

Mitä edellytetään kokemustoimijalta, jotta voisi toimia organisaatiossanne vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnassa?

Miten vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminta kytkeytyvät organisaationne perustehtävään?

Mitä organisaatiossanne tehdään tai tulisi tehdä toiminnan laadun varmistamiseksi kokemusasiantuntija- ja vertaistukitoiminnassa? Miten kokemustoimijoiden hyvinvointia tuetaan? Miten kokemustoimijoiden toimintaa ohjataan? Miten kokemustoimijoiden toimintaa seurataan? Mitkä tehtävät tai asiat eivät kuulu kokemustoimijalle teidän organisaatiossanne?

Mitä ovat (voisivat olla) vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnan mahdollisuudet ja hyödyt organisaatiollenne? esim. kokemustoimijoille/ammattilaisille organisaatiossanne/ asiakkaille/potilaille / jollekin muulle taholle?

Mitä ovat (voisivat olla) vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnan riskit ja haitat organisaatiollenne? esim. kokemustoimijoille/ammattilaisille organisaatiossanne/ asiakkaille/potilaille / jollekin muulle taholle?

Millaisena näet vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnan tulevaisuuden organisaatiossanne 5v päästä? Mikä muuttuu, mikä säilyy? Millaisena näet vertaistuki- ja kokemusasiantuntijatoiminnan tulevaisuuden yleisemmin lapsi- ja perhepalveluissa 5v päästä? Mikä muuttuu, mikä säilyy?

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.