FSD3561 Ilmastobarometri 2019

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Hyry, Jaakko (Kantar TNS Oy)

Asiasanat

autoilu, energialähteet, ilmasto, ilmastonmuutokset, ilmastopolitiikka, ilmastovaikutukset, kasvihuoneilmiö, kestävä kehitys, päästöt, ympäristövaikutukset

Sisällön kuvaus

Ilmastobarometrin tavoitteena oli selvittää suomalaisten mielipiteitä ilmastonmuutokseen sekä ilmastopolitiikkaan liittyen. Tutkimuksen rahoitti ympäristöministeriön ilmastoviestinnän ohjausryhmä (hankenumero: YM037:00/2018).

Kyselyssä kartoitettiin mannersuomalaisten mielipiteitä ilmastonmuutoksen vaikutuksista vastaushetkellä sekä tulevaisuudessa. Vaikutusten lisäksi kysyttiin, millaiset toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi olisivat vastaajan mielestä tehokkaimpia. Edelleen kysyttiin, mitä toimia vastaaja hyväksyisi tai millaisia toimia on jo tehnyt omassa arjessaan ympäristön hyväksi, esimerkiksi lämmitysmuodon valinnassa tai yksityisautoiluun ja lentämiseen liittyen. Kyselyn loppupuolella esitettiin väittämiä liittyen ilmastopolitiikkaan ja siihen, miksi vastaajan mielestä päästöjen vähentäminen ei ole edennyt Suomessa nopeammin.

Taustatietoina ovat asumismuoto, vastauslaite, vastausajankohta, vastaajan sukupuoli ja ikäryhmä, maakunta ja muita aluemuuttujia, puoluekannatus, perhemuoto, ammattiryhmä sekä taloudellinen tilanne.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.