FSD3723 Korona-aiheinen uutisointi Helsingin Sanomissa, Asahi Shimbunissa ja Dagens Nyheterissä 2020

Aineisto on käytettävissä (C) vain tutkimukseen ja ylempiin opinnäytteisiin (esim. väitöstutkimukseen, pro graduun ja ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyöhön). Aineistoa ei saa käyttää opetukseen, opiskeluun (esim. harjoitustöihin) tai alempiin opinnäytteisiin.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Kangas, Kaisa (Helsingin yliopisto)

Asiasanat

COVID-19, asiantuntijuus, mielipiteet, pandemiat, poikkeusolot, sanomalehdet, tieteellinen tieto, uutisointi

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu Helsingin Sanomien artikkeleista, jotka käsittelivät koronavirukseen liittyvää lääke- ja luonnontieteellistä tietoa tai asiantuntijalausuntoja pandemian ensimmäisten kuukausien aikana. Aineisto sisältää lisäksi pelkät listaukset ruotsalaisen Dagens Nyheterin ja japanilaisen Asahi Shimbunin samaa teemaa käsittelevien artikkelien julkaisutiedoista. Aineisto on kerätty alunperin Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamaan tutkimushankkeeseen "Korona-aiheisen tiedeuutisoinnin politisoituminen ja mustan laatikon ongelma".

Helsingin Sanomien artikkeleista on saatavilla myös tutkijan laatima luettelo lehtiuutisten tekijä- ja julkaisutiedoista. Luettelon tekijä- ja julkaisutiedot on mahdollista yhdistää HS:n uutiseen html-tiedoston nimessä olevan päivämäärän avulla. Html-tiedostojen nimien alkuun on lisätty Tietoarkiston aineistonumero.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.