FSD1145 Elämänarvostukset 1997

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Kirkon tutkimuskeskus

Asiasanat

arvot, asenteet, eutanasia, jumaluus, kirkko (instituutio), kirkolliset toimitukset, luterilaisuus, maahanmuuttajat, oikeudenmukaisuus, poliittiset asenteet, sakramentit, uskonnolliset tilaisuudet, uskonto, vapaaehtoistyö, veronkierto

Sisällön kuvaus

Kyselyllä on selvitetty vastaajien arvoasenteita esittämällä muun muassa kysymyksiä veronkierrosta, kuolemanrangaistuksesta, abortista, sosiaaliturvan oikeutuksesta, nepotismista, eutanasiasta, maahanmuuttajista, vapaaehtoistyöstä ja poliittisista puolueista. Huomattava määrä kysymyksiä koski vastaajan suhtautumista uskontoon. Kysymyksiä esitettiin ihmisten kärsimysten mahdollisista syistä ja vastaajat saivat arvioida raamatusta esitettyjen väittämien vastaavuutta omiin mielipiteisiinsä. Kysymyksiä oli myös Jumalan tai jumaluuden kokemisesta sekä sakramenttien merkityksestä. Lisäksi kysyttiin luterilaisen kirkon taloudellisten varojen suuntaamisesta ja vaikutuksesta yhteiskuntaan.

Taustamuuttujina olivat sukupuoli, työssäolo, siviilisääty, puolison koulutus ja elämänkumppanin osallistuminen uskonnollisiin tilaisuuksiin sekä lasten lukumäärä, talouden koko ja asuinpaikkakunnan koko.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.