FSD1286 Perheväkivalta 2001

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Räty, Reetta (Helsingin Sanomat. Nyt-liite)

Asiasanat

aggressiivisuus, alkoholismi, avioliitto, henkinen väkivalta, ihmissuhteet, kasvatus, kotikasvatus, lähisuhdeväkivalta, pahoinpitely, parisuhde, perhe-elämä, perheväkivalta, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, väkivalta, väkivaltarikokset

Sisällön kuvaus

Aineisto on muodostettu Helsingin Sanomien Nyt-liitteen 2001 toteuttaman väkivaltakyselyn avokysymyksistä, joissa käsitellään perheväkivaltaa. Kysely oli suunnattu Nyt-liitteen lukijoille, jotka ovat joskus käyttäytyneet väkivaltaisesti tai aggressiivisesti tai joita kohtaan on käyttäydytty väkivaltaisesti. Aineistot FSD1252 Väkivaltakysely 2001, FSD1286 Perheväkivalta 2001 ja FSD1287 Väkivaltakokemukset 2001 on tuotettu samasta kyselystä. Tiedot voi yhdistää havaintotunnuksen avulla.

Vastaajilta on kysytty, ovatko he kurittaneet omia lapsiansa ja ovatko he itse joutuneet lapsena kuritetuksi. Parisuhdeväkivallasta on kysytty, ovatko vastaajat pahoinpidelleet kumppaniaan tai ovatko he itse joutuneet kumppaninsa pahoipitelemäksi. Sekä lasten kurittamisesta että parisuhdeväkivallasta on kysytty sen jälkeisiä tuntemuksia, seurauksia ja mahdollisia syitä tapahtuneeseen. Lisäksi on kysytty käsitystä siitä, onko väkivalta ollut oikeutettua.

Vastaajia on yhteensä 400 ja heidän taustatietoina ovat aineistossa mukana ikä, sukupuoli, koulutus/ammatti ja siviilisääty.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.