FSD3403 Yhdeksäsluokkalaisten kirjoituksia onnellisuudesta 2019

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

  • Kulha, Saija (Tampereen yliopisto. Kasvatustieteen ja kulttuurin tiedekunta)
  • Huttunen, Sari (Tampereen yliopisto. Kasvatustieteen ja kulttuurin tiedekunta)

Asiasanat

harrastukset, hyvinvointi, luonto, nuoret, onnellisuus, perhe-elämä, peruskoulun yläaste, tyytyväisyys, vanhemmat, ystävät

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu 28 vapaamuotoisesta kirjoitusvastauksesta, joissa yhdeksännen luokan oppilaat kertovat heidän onnellisuuteensa vaikuttavista asioista. Aineisto on osa tutkimusta, jossa kartoitettiin yhdeksäsluokkalaisten luontosuhdetta luontosuhdekyselyn ja onnellisuuskertomusten avulla. Alkuperäinen aineisto on kerätty paperilomakkein koulupäivän aikana ja arkistoitu aineisto koostuu tutkijoiden sähköiseen muotoon jäljentämistä kirjoituksista.

Nuoria pyydettiin kirjoittamaan yhtenäinen kertomus otsikolla "Onnellisuuteeni vaikuttavat asiat". Keskeisiä onnellisuuteen liitettyjä aiheita kirjoituksissa ovat muun muassa perhe, ystävät, luonto ja harrastukset. Useat vastaajat kirjoittivat myös terveyden, koulun ja turvallisen elinympäristön liittyvän omaan onnellisuuteen.

Aineisto ei sisällä taustatietoja osallistujista. Tämän kvalitatiivisen aineiston kirjoitukset ovat yhdistettävissä Tietoarkistoon arkistoidun kvantitatiivisen FSD3402 Yhdeksäsluokkalaisten luontosuhde 2019 -kyselyn vastauksiin henkilökohtaisen koodin avulla. Aineistosta on tehty html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.