FSD3490 Lapsiin kohdistuneet pahoinpitelyepäilyt 2017

Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

Aineistoon liittyvät tiedostot

  • Aineistoon ei liity muita kuvailevia tiedostoja

Tekijät

  • Fadjukoff, Mari (Tampereen yliopisto. Yhteiskuntatieteiden tiedekunta)

Asiasanat

ilmoitukset (tiedonannot), ilmoitusvelvollisuus, lapset (ikäryhmät), lastensuojelu, pahoinpitely, rikosilmoitukset, uhrit, väkivalta

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu poliisin kirjaamista rikosilmoituksista, joissa uhrina on ollut 4-5-vuotias lapsi. Aineisto on muodostettu pääosin vapaamuotoisista ilmoitusteksteistä poimituista tiedoista, jotka on koodattu tilastomuotoon. Arkistoitu aineisto sisältää tiedot kaikista vuonna 2017 kirjatuista ilmoituksista, joissa rikosnimike on pahoinpitely tai lievä pahoinpitely. Tapauksissa, joissa rikosilmoituksen nimikkeenä on ollut sekä lievä pahoinpitely että pahoinpitely, on tapaus arkistoituun aineistoon merkitty vain pahoinpitelynä. Alkuperäistä tutkimusta rahoitti osittain Tampereen yliopistollinen sairaala.

Aineisto sisältää tiedon ilmoitukseen kirjatusta rikostyypistä sekä tietoja epäilijästä, ilmoittajasta ja epäillystä luokiteltuna. Lisäksi aineistossa on tieto siitä, mistä epäily on herännyt, kauanko rikosta on epäilty ja kuinka suurella viiveellä ilmoitus on tehty. Aineistoon on myös kirjattu lapsen sukupuoli sekä ovatko lapsen vanhemmat eronneet.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.