FSD3543 Nuorisotyöntekijöiden ammatillinen työhyvinvointi 2021
Aineisto on käytettävissä (B) tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.
Lataa aineisto täältä
Muunkieliset kuvailuversiot
Aineistoon liittyvät tiedostot
Tekijät
- Rauas, Minna (Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat ry (NUOLI))
Asiasanat
nuoret, nuorisotyö, nuorisotyöntekijät, työhyvinvointi, työkyky, työmotivaatio, työtoverit, työtyytyväisyys, työviihtyvyys, työyhteisöt, työympäristö
Sisällön kuvaus
Aineistossa kartoitettiin Manner-Suomessa työskentelevien nuorisotyöntekijöiden ammatillista työhyvinvointia. Tutkimuksen toteutti Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat yhteistyössä Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) kanssa. Tutkimusta rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Aluksi vastaajilta tiedusteltiin, näkevätkö he itsensä työskentelemässä samoissa tai vastaavissa työtehtävissä tulevaisuudessa. Lisäksi heiltä kysyttiin, ovatko he harkinneet työpaikan tai alan vaihtoa viimeisen vuoden aikana ja jos ovat, mistä syistä.
Seuraavaksi vastaajille esitettiin erilaisia kysymyksiä ja väittämiä työhyvinvointiin liittyen. Heidän näkemyksiään kartoitettiin niin yleisestä työhyvinvoinnista kuin myös työyhteisön ja esihenkilötyöskentelyn vaikutuksesta työhyvinvointiin. Edelleen esitettiin kysymyksiä työhyvinvointitekijöistä, jotka liittyvät työn sisältöihin ja rakenteisiin.
Vastaajilta tiedusteltiin myös, millainen vaikutus verkostotyöskentelyllä on heidän työhyvinvointiinsa. Asiaa tuli tarkastella niin alan sisäisen verkostotyön kuin moniammatillisen verkostotyön näkökulmasta. Lopuksi vielä kartoitettiin erilaisten yhteiskunnallisten muutosten sekä nuorten (asiakkaiden) vaikutusta työhyvinvointiin.
Taustamuuttujina ovat sukupuoli, ikä, koulutus, työllisyyshistoria, työsuhteen laatu, työpaikan taustaorganisaatio, työpaikan sijaintikunnan koko sekä toteutettavan nuorisotyön toimenkuva ja työmuoto.
Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI-C 2.5 -formaatissa
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.