Kuvailu on saatavilla vain suomeksi (tulossa: englanninkielinen).

FSD3604 Kuntouttavan työtoiminnan valmennuskeskustelut 2019-2020

Aineisto on käytettävissä (D) vain luovuttajan luvalla.

Lataa aineisto täältä

Muunkieliset kuvailuversiot

  • Kuvailu on saatavilla vain tällä kielellä (tulossa: englanninkielinen)

Aineistoon liittyvät tiedostot

Tekijät

Asiasanat

ammatillinen kuntoutus, elämäntilanne, kuntouttava työtoiminta, sosiaalinen kuntoutus, tavoitteet, työkyky, työllistäminen, työpajat, työttömät, työvalmennus, työvoimapalvelut, vaikeasti työllistyvät, valmentajat

Sisällön kuvaus

Aineisto koostuu kahden työpajan yksilövalmennuskeskusteluiden litteraateista, jotka käsittelevät työpajojen arkista toimintaa sekä työllistymisen edistämistä. Valmennuskeskustelut ovat eri vaiheista valmennusprosessia, ja sama henkilö on tyypillisesti osallistunut useampaan taltioituun valmennuskeskusteluun. Aineistonkeruu toteutettiin osana työpajojen arkista ja tutkimuksesta riippumatonta toimintaa. Aineisto on osa Työmarkkinoiden marginaaleista kohti voimaantumista? (MARTE) -tutkimusprojektia.

Vuorovaikutustilanteissa ilmeni sosiaaliseen työllistämiseen, työpajatoimintaan sekä valmennuskäytäntöihin liittyviä teemoja. Valmentajien ja valmennettavien yksilövalmennuskeskusteluissa muun muassa kartoitettiin valmentautujan työkykyä, työllistymisen esteitä, tavoitteita ja toiveita. Näiden pohjalta muodostettiin työllistymistä edistäviä suunnitelmia, jotka koostuvat sosiaalisesta ja ammatillisesta kuntouttamisesta. Keskeisiä valmennuskeskusteluissa esiintyviä aiheita ovat esimerkiksi valmentautujien toimintakyky ja elämänhallinta, työnhaku, kouluttautuminen, opiskelu sekä henkilökohtaiset tavoitteet.

Taustatietoina ovat paikka, päivämäärä ja valmennuskeskustelun osallistujat. Aineistosta on tehty html-versio, jonka hakemiston avulla haastatteluja on helppo selata.

Aineiston kuvailu koneluettavassa DDI 2.0 -formaatissa

Creative Commons License
Aineiston kuvailu on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssin mukaisesti.